Dudda Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Próbował ktoś podać adres Post Box-a? Jako adres dostraczenia dokumentów? Zastanawiam się nad wynajęciem takiego box-a w LA i podać ten adres na lotnisku, żeby wszystkie dokumenty przychodziły tylko na tą skrzynkę.
karusek Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Próbował ktoś podać adres Post Box-a? Jako adres dostraczenia dokumentów? Zastanawiam się nad wynajęciem takiego box-a w LA i podać ten adres na lotnisku, żeby wszystkie dokumenty przychodziły tylko na tą skrzynkę. Tak czy siak bedziesz musial wpisac adres miejsca w ktorym sie zatrzymasz. I za karzdym razem, kiedy bedziesz zmienial miejsce zamieszkania, musisz poinformowac o tym odpowiedni urzad w US (nie pamietam jak sie nazywa) nie pozniej niz w dwa tygodnie po przeprowadzce.
Dudda Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Tak czy siak bedziesz musial wpisac adres miejsca w ktorym sie zatrzymasz. I za karzdym razem, kiedy bedziesz zmienial miejsce zamieszkania, musisz poinformowac o tym odpowiedni urzad w US (nie pamietam jak sie nazywa) nie pozniej niz w dwa tygodnie po przeprowadzce. Ok, tylko czy mogę w takim razie na lotnisku podać dwa adresy? Jeden korespondencyjny - post box, a drugi miejsca do którego się wybieram (ale mnie tam nie będzie). Bardzo nie chcę, żeby Nasze dokumenty trafiły na ten adres, tylko w bezpieczne miejsce. Nie mamy rodziny, ani znajomych w US.
runawaybrode Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam, podczas zbierania dokumentów na interview pojawiły się pewne wątpliwości, czy ktoś mógłby mi udzielić odpowiedzi na poniższe pytania? 1) Czy adnotacja z tyłu na odpisie aktu urodzenia o adopcji wystarczy? Czy trzeba do tego załatwiać jakieś osobne papiery adopcyjne? Oni coś tu wspominają o adoption decree? 2)Czy do Addidavit of Support potrzebne są dodatkowe dokumenty potwierdzające zamożność osoby "sponsorującej"? 3)Dokumenty szkolne : czy wystarczy dyplom ukończenia studiów ? czy jeszcze jakieś papierki? Thank you in advance Affidavit of Support*
mi0706 Napisano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2013 1) Wydaje mi się, że nie potrzebujesz, ale lepiej jeżeli do nich napiszesz maila. 2) Nie są potrzebne 3) Wystarczy oryginał dyplomu
runawaybrode Napisano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2013 1) Wydaje mi się, że nie potrzebujesz, ale lepiej jeżeli do nich napiszesz maila. 2) Nie są potrzebne 3) Wystarczy oryginał dyplomu Dzięki, jak odpiszą to umieszczę tutaj informację jakie dokumenty są wymagane w przypadku adopcji. Jeszcze jedno, mam nadzieje ostatnie pytanie, czy zaświadczenie o niekaralności (właśnie zamawiam przez internet) to takie jak do pracy? czy jakiś inny podpunkt mam tutaj wybrać?
sly6 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2013 masz wybrac kartoteka tez dla nieletnich ,pamietaj o tym
mekare Napisano 6 Września 2013 Zgłoś Napisano 6 Września 2013 Witajcie, ja mam jeszcze inny problem z zieloną kartą. Otóż wyprowadziłam się z pod tego adresu, który podałam dla USCIS i celowo nie zmienialam adresu żeby nie wprowadzac zamieszania. Sprawdziłam ostatnio status mojej sprawy i okazało się ze karta powinna być juz dawno dostarczona: 19 sierpnia. Niestety kobieta ktora mieszka pod tym adresem nie była całkiem fair wobec mnie a teraz mi mowi ze zadnej karty nie dostała.... Sprawdzę jeszcze jutro na poczcie ale jak jej tam nie będzie to będę musiała jeszcze raz aplikować o wydanie jej i to znowu będzie kosztować...Miał ktoś taki przypadek?
jkb Napisano 6 Września 2013 Zgłoś Napisano 6 Września 2013 A czy twoje nazwisko bylo nadal na/w skrzynce pocztowej?
mekare Napisano 8 Września 2013 Zgłoś Napisano 8 Września 2013 Ta "osoba" utrzymuje, że moje nazwisko na skrzynce było tylko intensywne deszcze je zmyły... Dodam jeszcze, że list z Social Security doszedł pod jej adres, nie wspominając, że "uczynna" kobieta otworzyła go nawet za mnie.... Przestrzegam więc wszystkich uważajcie czyj podajecie adres!!!! Zapewne wiele osób jak ja nie ma nikogo z rodziny w stanach, musi więc liczyć na znajomych... Podejrzewam, że to jest swoista ruletka bo naprawdę wiele osób tu (USA) ma problemy psychiczne....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.