Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak gwoli scislosci. Jesli z aplikacja wyslana do KCC byloby cos nie tak, brakowalo by jakichs informacji to KCC wysyla maila z prosba o uzupelnienie/wyjasnienie. Jesli nie dostajemy takiej informacji oznacza to, ze aplikacja najprawdopodobniej zostala zweryfikowana pozytywnie. Jesli masz watpliosci najlepiej do nich zadzwon.

Tak, jest to stwierdzenie prawdziwe w przypadku braków formalnych/nieścisłości, aczkolwiek mi chodziło o przypadek braku pozytywnego stanowiska KCC z innych względów ;-) (np. jegomość przedłużył sobie dozwolony czas pobytu na terenie USA ponieważ spodobał mu się ten kraj ;-) ale to nie spodobało się służbom konsularnym podczas weryfikacji jego dokumentów).

Na miejscu lembryka wysłałbym maila z zapytaniem/sprawdzał systematycznie stronę z wynikiem, a gdyby za ok 2 tyg nie było zmiany - wtedy bym tam zadzwonił.

Imho - jeśli wszystko było ok i aplikacja została wypełniona poprawnie i nie ma do niej uwag - to lada dzień dostanie powiadomienie o spradzeniu swojego statusu via strona z wynikami.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mam takie pytanie czy ktos sie juz dopytywal jaka jest stawka godzinowa w Chicago? oczywiscie na reke nie brutto. Bo z tego co wiem to daja 12 dolarow na godzine na start brutto to szalu nie ma. 8 godzin dziennie kiepsko . Ci co maja 20 lub 30 na godz to juz sa po 20 lat . :)

Napisano

Maciopa ja w czerwcu wysłałem zapytanie do KCC czy otrzymali moje formularze. Po kilku dniach dostałem odpowiedź, że tak i aktualnie są przetwarzane. Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś, ale mi chodziło o wysłanie zapytania czy formularze zostały zaakceptowane - tak aby uniknąć niepotrzebnych rozczarowań. Wiem, że zaraz ktoś mi zarzuci, że sam powinienem wiedzieć czy KCC ma podstawy do odrzucenia mnie. Ja byłem w stanch dwa razy, nie przesiedziałem wizy, ale mam tam np. niezapłacony mandat i nie wiem czy mnie to dyskfalifikuje. Stronkę z wynikiem sprawdzam raz w tygodniu i od 1 maja nie ma na niej żadnych zmian. Myślisz, że jeśli by kogoś odrzucili to była by tam zamieszczona o tym informacja?

Napisano

Wiesz przybili mi tam dwie pieczątki, że nie figuruje w kartotece karnej, pieczątkę ministerstwa sprawiedliwości i jeszcze jakieś dwie, ogólnie odsyłają Ci zapytanie które do nich wysłałeś z tymi wspomnianymi pieczątkami. Właśnie też myślałem, że coś trzeba wspomnieć że to dla ambasady więc napisałem meila z zapytaniem czy zaświadczenie o niekaralności wygląda różnie dla poszczególnych instytucji czy np. ambasady USA, odpisała mi babeczka że zaświadczenie jest tylko w jednej formie dla wszystkich, czyli powinno być okej.

Jeśli chodzi o szczepionki to najlepiej idź ze swoją kartą szczepień do punktu szczepień czy do lekarza i zapytaj czy masz te potrzebne. Ja jedną mam ważną, a jedną musiałem zrobić (mam 22 lat).

No to git nie ma się co martwic tylko czekać na list od nich :) A co do szczepionek to i tak w razie czego mozna zrobić je na miejscu (w warszawie u lekarza tak? Pewnie drozej :P)

https://www.dvlottery.state.gov/ mi tez nie działa nawet jak uzywam Internet Explorera ?!???!

WYSKAKUJE An unexpected error has occurred. Unable to load DLL 'OraOps10.dll': The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)

Napisano

Lembryk - unpaid traffic/speeding ticket może Cię zdyskwalifikować z dalszego procedowania z różnych względów np. niezapłacenie mandatu mogło przekształcić się w arrest warrant w danym stanie lub zostac odebrane jako misdemeanor/offense/felony.

W zależności od powyższego oraz tego co napisałes jako odpowiedź na pyt nr 41 w DS-230 - Twoja aplikacja mogła zostać odrzucona.

Należy także zauważyć, iż nawet, gdy żadne z powyższych nie wystąpiło w Twoim przypadku, to KCC mogło mieć "(...)reason to deny you for lack of moral character for having an unpaid traffic ticket(...)".

Proponuję jednak się nie stresować i poczekać do ok połowy obecnego miesiąca i w przypadku braku pozytywnych informacji do tego czasu zadzwonić do KCC z pytaniem o Twoja sytuację.

Napisano

No to git nie ma się co martwic tylko czekać na list od nich :) A co do szczepionek to i tak w razie czego mozna zrobić je na miejscu (w warszawie u lekarza tak? Pewnie drozej :P)

https://www.dvlottery.state.gov/ mi tez nie działa nawet jak uzywam Internet Explorera ?!???!

WYSKAKUJEAn unexpected error has occurred. Unable to load DLL 'OraOps10.dll': The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)

tez tak mialem ale juz dziala

Napisano

Lembryk - unpaid traffic/speeding ticket może Cię zdyskwalifikować z dalszego procedowania z różnych względów np. niezapłacenie mandatu mogło przekształcić się w arrest warrant w danym stanie lub zostac odebrane jako misdemeanor/offense/felony.

W zależności od powyższego oraz tego co napisałes jako odpowiedź na pyt nr 41 w DS-230 - Twoja aplikacja mogła zostać odrzucona.

Należy także zauważyć, iż nawet, gdy żadne z powyższych nie wystąpiło w Twoim przypadku, to KCC mogło mieć "(...)reason to deny you for lack of moral character for having an unpaid traffic ticket(...)".

Proponuję jednak się nie stresować i poczekać do ok połowy obecnego miesiąca i w przypadku braku pozytywnych informacji do tego czasu zadzwonić do KCC z pytaniem o Twoja sytuację.

Wydaje mi sie, ze takie cos ma miejsce w przypadku starania sie o naturalizacje, nie o gc. Loteria rzadzi sie swoimi prawami. Poza tym, nawt jesli aplikacja nie spelnia pewnych wymagan dowiadujemy sie o tym podczas rozmowy. Tzn., ze jesli wyslemy wszystkie wymagane dokumenty, kcc je wklepuje do systemu, dokladnie sprawdza, ale ewentualne misrepresentation/Fraud etc. wychodzi podczas interview. Wowczas dowiadujemy sie o przyczynie odmowy i jej konsekwencjach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...