Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie. Mam pytanie, trochę tracę nadzieje na dodatkowe dolosowanie a czas goni i nie wiem czy wstrzymywać się znowym wnioskiem na dv2014, czy są tacy jak ja co już złożyli nowy wniosek bo straceniu nadzieji na dolosowanie, czy jednak nadal sie wstrzymujecie, nie mam pojęcie czy to może zaszkodzić czy nie...

Pewnie Ze Wysyłaj to nic nie zaszkodzi!! Nie zwlekaj tak długo bo mozesz przegapic..

• Odpowiedzi 578
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mam takie pytanie offtopowe, czy jeśli w wniosku, pisze country where you live today, znajduję się obecnie do grudnia w niemczech, pracuje przez biuro pracy, nie wiem czy jestem zameldowany, pisać Niemcy czy Polska?

Napisano

Mam takie pytanie offtopowe, czy jeśli w wniosku, pisze country where you live today, znajduję się obecnie do grudnia w niemczech, pracuje przez biuro pracy, nie wiem czy jestem zameldowany, pisać Niemcy czy Polska?

1. Uczestnictwo w DV2014 nie ma wpływu na ew. dolosowanie w DV2013. Ponadto będziesz miał świeże zdjęcia jak by co ;)

2. Pisz prawdę. Pracujesz, ktoś odprowadza podatki, ubezpieczenie medyczne, emerytalne. Nic nie zyskasz na kłamstwie, a możesz stracić. W normalnych krajach nie ma czegś takiego jak meldunek w pojęciu polskim. W Niemczech po prostu zgłaszasz gdzie mieszkasz.Dostaniesz Anmeldebestätigung (potwierdzenie że zgłosiłeś iż mieszkasz pod tym adresem) i już. Załatwia się to w 5 minut. Przydaje się np umowa najmu mieszkania.

Napisano

*nadzieja umiera ostatnia* Dokładnie :)

Kurcze 10 000 to bardzoo duzo wbrew pozorom.. Wiec Pewnie beda dosylas do innych , wiec nie wyrzucajcie swoich numerow.

Ja własnie sie głowie z wypelnianiem wnioskow do dalszej procedury i prawde mowiac to , to nie jest takie proste .. ahhh zobaczymy czy mi sie uda :) I Hope So :P

Neli poczytaj forum, tam są odpowiedzi na wszystko. W razie czego zapytaj osób, które są już po np. mariano85. Będzie dobrze, uda Ci się, nie ma innej opcji :)

Napisano

Neli poczytaj forum, tam są odpowiedzi na wszystko. W razie czego zapytaj osób, które są już po np. mariano85. Będzie dobrze, uda Ci się, nie ma innej opcji :)

Nie Ma Innej Opcji :) hehe Ah własnie to robię i zamęczam innych uzytkownikow forum ktorzy są juz po pytaniami :P Ahhh jestem dobrej Mysli i Oby Sie Udało dostac na Interview :)

Dzieki Sun Za Dobre Słowo :) Pozdrawiam Serdecznie !

Napisano

Aha i czy ktos Mi moze powiedziec co oznacza current w visa biuletyn? czy to znaczy ze przy miesiacu gdzie jest current to są pozostałe osoby?? z jakimis dalszymi numerami , albo Ci ktorzy odesłali papiery pozno? czy to ozancza ze juz na tym etapie zakończył sie proces przyznawania wiz???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...