ilya_ Napisano 4 Maja 2012 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 To moze lepiej poprosze o zaproszenie zeby jego mama wyslala wtedy polece do przyjaciolki rodzicow , to naprawde tylko przyjaciel ale ciezko to udowodnic wg mnie po co tlumaczyc te cale zawiłości kto kogo zna... jedziesz turystycznie zwiedzic miasto nowy jork zatrzymasz sie np w wynajetym hostelu.. hm, chociaz nie.. urzednik moze zawsze spawdzic kto gdzie sie zatryma....osobiscie nie lsyszalem o takim przypadku, aby z lotniska dzwonil i sie pytal: 'panie czy ta ten oto osobnik u pana bedzie?'...czy cos w tym stylu... na jak dlugo chcesz pojechać ? no chyba ze chcesz np na 6 m-cy to wtedy hostel to bedzie malo wiarygodny
pacio177 Napisano 4 Maja 2012 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Zaproszenie, zeby pokazac ze mam gdzie sie zatrzymac i kogos kto mi pokaze NY. Oczywiscie wiem ze nic na sile i odpowiadac tylko na pytania, ale samo to ze bede miala je przy sobie to dobrze wplywa na nastawienie moje Dane adresowe gdzie sie zatrzymasz wypełnisz w DS 160. I tyle wystarczy aby konsul CI uwierzył nie musisz miec tego na papierze.
ilya_ Napisano 4 Maja 2012 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 i jesli tez zamierzasz u rej znajomej mamy Twojej to moze tez paść pytanko skąd sie znają...czy rodzice byli w us czy moze tamta pani byla w pl...itp bedzie dobrze
Danutas Napisano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Chce leciec na tydzien, a ona i jej syn mieszkali w moim rodzinnym miescie , ona ma green card , syn jest obywatelem pojechali tam legalnie.
ilya_ Napisano 4 Maja 2012 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 fajnie, to juz brzmi lepiej i sie tak zgadaliscie i oni chcą pokazać ci przez tydzien nowy jork...ok
sly6 Napisano 4 Maja 2012 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 tylko gdzie spotkac takie osoby co chca cos pokazac,goscic kogos itp no ale tak bywa juz w tym zyciu najwazniejsze to odpowiadac na pytania ..nic za duzo nie mowic ..
Danutas Napisano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Tak najwazniejsze to sie nie stresowac ani nie klamac ... wszystko w rekach... urzędnika , takie koło fortuny haha:)
cleo1809 Napisano 4 Maja 2012 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Danutas,powiedz po prostu ze chcesz odwiedzic przyjaciol ja za pierwszym podejsciem powiedzialam ze chce odwiedzic przyjaciela i sie nie udalo,a po pol roku wpisalam w DS-160 jako osobe u ktorej sie zatrzymam jego mame i powiedzialam ze przyjaciol chce odwiedzic...to samo nazwisko i bez zadnych problemow dostalam promese na 10 lat.. i podstawa tak jak piszessz..nie stresuj sie i usmiechaj powodzenia i jeszcze jedno...konsul nie wypytywal o to skad znam osobe do ktorej chce leciec..wystarczyla mu odpowiedz na pytanie do kogo lece ze do przyjaciol
Danutas Napisano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 cleo1809, dzieki za dobre slowa i rady . Zaproszenia jakie mam takie mam od niego ale powiem ze chce odwiedzic przyjaciol . Jakos musi byc musze byc dobrej mysli:) a tydzien to za malo zeby zwiedzic NY ? Oczywiscie nie wszystkie zakatki , ale najwazniejsze, najciekawsze miejsca?
sly6 Napisano 4 Maja 2012 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 czasami padaja takie pytania jak skad sie znacie,kto jest ten zakres pytan moze byc duzyyyy...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.