cleo1809 Napisano 4 Maja 2012 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Danutas,tego zaproszenia nawet nie bierz ze soba do konsulatu,raz ze nie jest do niczego potrzebne a dwa ze jesli wpiszesz w DS-160 mame przyjaciela a zaproszenie masz od niego to juz bedzie lipa...przygotuj sie dobrze do rozmowy bo tak jak sly6 pisze pytania moga byc rozne,choc ja mialam te same przy obu wizytach w konsulacie i nie stresuj sie .
sly6 Napisano 5 Maja 2012 Zgłoś Napisano 5 Maja 2012 dobrze powiedziane co do zaproszenia oraz ze moze byc duzaa lipa a tak nie brac i juz
Danutas Napisano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 5 Maja 2012 Czyli w ds-60 wpisac jego mame? a zaproszenia nie pokazywac? Oni mieszkaja pod innym adresem a jego mama ma tylko green card on jest obywatelem.
sly6 Napisano 5 Maja 2012 Zgłoś Napisano 5 Maja 2012 a obywatel moze cos wiecej,?nic z tego .. licza sie Twoje zwiazki z Polska i teraz lecisz do jego mamy to wtedy nie bierzesz zaproszenia i musisz cos o niej wiedziec niz jej imie i nazwisko
Danutas Napisano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2012 Zwiazki z Polska... we wrzesniu zapisalam sie do szkoly policealnej, juz tam sie nie ucze, ale zaswiadczenie moge wziac , czy lepiej nie krecic? Bo wydaje mi sie ze nie mam szans jak sie nie ucze ani nie pracuje:(
ilya_ Napisano 6 Maja 2012 Zgłoś Napisano 6 Maja 2012 hm, jesli mozesz dostac takie zaswiadczenie o nauce [ ze niby sie uczysz ]..i to zaswiadczenie dostaniesz LEGALNIE ze jeszcze do takowej szkoły uczęszczasz..i bedziesz na rozmowie w trakcie gdy to zaswiadczenie jest jeszcze wazne..to czemu nie ?
sly6 Napisano 6 Maja 2012 Zgłoś Napisano 6 Maja 2012 ale napisala ze nie uczeszcza a to moze sie skonczyc tak ze zadzwonia i sie spytaja czy dana osoba sie uczy ..bywaly takie przypadeki .. I teraz ktos chce tak robic to jego sprawa .
Danutas Napisano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 Lepiej nie , lepiej nie dostac za zwiazki z krajem niz Ban na 10 lat . Dzieki Wam wszystkim za rady, otrzymałam bardzo wielką pomoc nawet nie wiecie jaką. Dziekuje jeszcze raz.
sonek Napisano 7 Maja 2012 Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 To ja się podłączę bo też wybieram się po wizę i nie chciałbym chlapnąć niczego nie potrzebnie i w konsekwencji wyjść z pustymi rękami. Moja dziewczyna wyjeżdża na 3 miesiące do szkoły do Kalifornii. Chciałbym pojechać do niej na jakieś 7-10dni... Sytuacja jak w pierwszym poście. Nie pracuję, nie uczę się, a pieniądze na wyjazd mam bo sobie zaoszczędziłem. Tyle. Czy mam w ogóle szanse na wizę turystyczną? Jeśli to pomoże to mogę wydrukować jakieś zestawienie środków posiadanych na koncie bankowym z banku. Oczywiście to że moja dziewczyna się tam faktycznie uczy też jest do potwierdzenia w razie potrzeby Z góry dzięki za pomoc.
sly6 Napisano 7 Maja 2012 Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 sonek czy masz szanse to zobaczysz jak bedziesz sie starac o wize jedni maja a inny odchodza z kwitkiem .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.