Polonia Napisano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Ale na studia to raczej na studenckiej, a nie na turystycznej. Chodzi mi o to, że będę miała do czego wracac (?) nie o studia w usa.
Nigella Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Joanno, chodziło zapewne o studia w Polsce, nie w USA (Polonia w Polsce nie studiuje i nie pracuje = ma słuszne obawy, że nie uzyska przez to wizy turystycznej = jak rozumiem szuka jakiegoś argumentu na rozmowę z konsulem, że coś ją jednak w Polsce trzyma = stąd pomysł na zapisanie się na studia).
Joanna30 Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Tak, zrozumiałam Ja myślę, że na to nie ma reguły... A jeśli chcą iść drogą K1, to muszą się spotkać twarzą w twarz, nim zaczną się starać o tę wizę. Nie widzę więc przeszkód, żeby starać się teraz o wizę turystyczną. Nie rozmyślać za dużo, nie analizować wzdłuż i wszerz, tylko się postarać
sly6 Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 zapiszesz sie na studia no i zaraz bedziesz sie starac o wize? a moze wyjazd na work i travel wyjdzie ?ale wtedy musisz czekac na okres wakacji a wtedy juz dostaniesz K-1 ..
sly6 Napisano 26 Maja 2012 Zgłoś Napisano 26 Maja 2012 dobry na szkole czy i isc po wize? wybor nalezy do Ciebie ,czy masz kase na rozmowe,czas na to....
sly6 Napisano 27 Maja 2012 Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 I dobry jak i zly Bo nie piszesz innych waznych spraw jak zapisanie sie do szkoly a potem kiedy bedziesz isc po wize,np zapiszesz sie na poczatku wrzesnia do szkoly a bedziesz isc po wize po 15 wrzesnia i moze nic nie wypalic ze szkola To jest stary numer ze szkola i czasami takie cos nie przechodzi I nie wiadomo z kim teraz bedziesz miec rozmowe .
Polonia Napisano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 Na studia zapisuję się teraz, rekrutacja trwa. Po wizę zamierzam isc pod koniec czerwca lub poczatek lipca bo czekam jeszcze na paszport.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.