Skocz do zawartości

Dv-2013 Prośba Do Szczęśliwców I Nadzieja Dla Pechowców

pablonh

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Wylosowałeś karte i jeszcze Ci mało? Nie zabieraj miejsca w loterii INNYM! Gbur...

jak jest ci pisane wygrac to wygrasz bez wzgledu na to ile osob aplikuje, nie ma co sie denerwowac, choc twoj post mnie troche rozbawil, szczegolnie ten "gbur" :D

Napisano

Witam,

Mam jeszcze taką watpliwość, w biuletynie z terminami spotkań z konsulem na wrzesień 2012 widnieją numery spraw z poczatkowym nemerem 2012, np 2012EU.......Jak wam wiadomo w DV-2012 Polska nie brała udziału. Czy są to spotkania dla obywateli innych państw np. Ukrainy? Czy tez dotycza zupełnie innych wiz niż z programu DV. A może jest tam błąd i są to już sprawy z DV-2013. Pomóżcie mi rozwikłac tę zagatkę, bo z tego co tu piszecie wynika że jesteście mocno zorientowani w temacie.

Pozdrawiam

Napisano

Rozmowy w związku z DV-2013 nie mogą się toczyć we wrześniu tego roku, bo rok fiskalny 2013 zaczyna się 1. października.

http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-imigracyjne.html

Dział Wiz Imigracyjnych w Warszawie rozpatruje wszystkie kategorie wiz imigracyjnych dla mieszkańców Polski i Białorusi, a także niektóre sprawy loterii wizowej DV dla mieszkańców Ukrainy (wszystkie sprawy programu loterii DV-2012 pierwotnie umówione przez KCC do Warszawy).
Napisano

A nie jest czasem tak, że te parę osób z DV-2012 to też obywatele Polski, którzy poprzez różne obywatelska (np. Ślązak z niemieckim paszportem, lub Polak z obywatelstwem brytyjskim) mogą brać udział w loterii?

Napisano

Ja mam numer mniej wiecej 22000 i wyglada na to ze numery w Europie zaczynaja od 5700 i w gore wedlug inforacji z biuletynu. Nie wiem jak to w praktyce wyglada

Ja mam prawie 26000 ale ja też myśle że max numer dla Polski to narazie 33088 bo tyle wylosowano osób z Europy. Ciekawy jestem czy my z takimi numerami powyżej 20 000 mamy szanse?

Wydaje mi sie ze jezeli nawet jest 33088 z europy to numery to moga byc o wiele wyzsze poniewaz sa losowe a nie tak ze z europy od danego numeru i wzwyz. Tzn ze beda osoby z europy ktore moga miec numer np 64000

Napisano

Ja mam numer mniej wiecej 22000 i wyglada na to ze numery w Europie zaczynaja od 5700 i w gore wedlug inforacji z biuletynu. Nie wiem jak to w praktyce wyglada

W Europie numery nie zaczynają się od 5700.

A z biuletynu wynika tyle, że posiadacze numerów poniżej 5700 będą mieli interview w paździeniku.

Napisano

właśnie zastanawia mnie to jak ktos został wylosowany w loterii a dajmy na to wcześniej nie wiem siedział na turystycznej tam 10 lat i wrócił rok temu i nie kwalifikuje sie to jest zapraszany na rozmowę i mu to na rozmowie oznajmiają czy poprostu jest z góry odrzucany i na żadna rozmowę nie idzie...?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...