Skocz do zawartości

Opinie O Lufthansie

matikk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Teraz LH dala pule biletow na EWR A340-600 co wydaje mi sie najlepsza opcja ale tylko 3 miejsca sa dostepne. Obawiam sie ze w takim wypadku mozemy siedziec osobno. Chyba, ze sie łudze, że czesc osob ma zarezerwowane tylko bilety bez przydzielonego miejsca :). Szkoda ze nie ma podgladu na oblozenie samolotu przed rezerwacja jak to jest w KLM.

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Mam pytanie. Mam kupione bilety online w LH i zrobiona rezerwacje na miejsca w samolocie. Czy te miejsca są 'trwale' przypisane do mojej rezerwacji czy np. podczas odprawy na lotnisku mogą mi zmienić miejsce na inne ?

W ogole polecacie korzystanie z odprawy online ? Ja zawsze robilem to na lotnisku.

Napisano

Jeszcze ani razu nie zmieniono mi miejsca. Był temat o odprawach online. Teraz gdy na wielu lotniskach, w tym we Warszawie, wymaga podejścia do stanowiska już z wydrukowana karta pokladowa, odprawa online albo w automacie jest obowiązkowa. Ja odprawiam się online.

Napisano

Robienie odprawy na lotniski niesie za sobą ryzyko overbooking'u i nic na to nie poradzisz.

Jak się odprawisz online to nikt ci miejsca nie zabierze i nie zmieni.

• 4 miesiące później...
Napisano

Lufthansa właśnie odwołała mi środowy lot do San Francisco z powodu strajku pilotów :( Plany wakacyjne niestety niebezpiecznie się oddalają. Na ich infolinię nie ma szans się póki co dodzwonić - cały czas sygnał, że zajęte - próbuję już od 2 godzin. Przez stronę nie jestem w stanie zmienić rezerwacji - mam informację: "*We are sorry. This trip cannot be rebooked. Please contact our travel agents.*". Co teraz? Generalnie jestem ok z przesunięciem lotu może o maks jeden, dwa dni (po prostu nie opłaca mi się jechać na krócej za tyle kasy do USA, bo nie zobaczę tego co chciałam zobaczyć - to miał być road-trip po zachodniej części USA), ale co z tego skoro i tak się nie mogę do nich dodzwonić. Jechać na lotnisko w KRK (nie mam daleko) i tam próbować jakiegoś agenta z Lufty wyhaczyć? Czy to raczej bez sensu?

Napisano

Niestety strajk jest jednym z tzw. extraordinary circumstances i limituje ewentualne rozszczenia - np. nie należy się niestety odszkodowanie, jedynie refund albo rebooking na tę samą klasę...

EDIT - zresztą widzę na ich stronie, że biuro mają tylko na Okęciu, w KRK już nie :(

Napisano

Jeszcze ani razu nie zmieniono mi miejsca. Był temat o odprawach online. Teraz gdy na wielu lotniskach, w tym we Warszawie, wymaga podejścia do stanowiska już z wydrukowana karta pokladowa, odprawa online albo w automacie jest obowiązkowa. Ja odprawiam się online.

Ostatnio gdy lecialem do Polski Delta tez zabookowalem sie online I zaklepalem siedzenie. Na lotnisku I tak mi zmienili bo samolot byl prawie pusty I rozsadzili pasazerow tak ze kazdy mial dwa fotele dla siebie wzdluz calego samolotu. Prawdopodobnie dlatego zeby bylo rownomierne obciazenie flugela. :)

Napisano

Jak zmienia samolot to tak się właśnie dzieje. Jest ciekawie jak nikt nie wie gdzie siedzi po takim numerze. Ja mam apke delty to szybko mogę sprawdzić i to mi się przydarzyło tylko raz... też w delcie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...