Joanna30 Napisano 20 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Hm... W linku, który podałam są instrukcje wraz z adresami i telefonami... Nie bardzo wiem, czego jeszcze potrzebujesz...
Kriss333 Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Witam! Odnośnie szczepień. Ponieważ są różne problemy z tym związane, ja zadzwoniłem do Warszawy Poradnia "Sylfium", oraz do Krakowa "CenterMed", w każdym przypadku powiedziano mi, że jeżeli ktoś zagubił kartę szczepień, to lekarz określa jakich brakuje szczepień i wykonuje się je na miejscu.
dudek0502 Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Witam! Odnośnie szczepień. Ponieważ są różne problemy z tym związane, ja zadzwoniłem do Warszawy Poradnia "Sylfium", oraz do Krakowa "CenterMed", w każdym przypadku powiedziano mi, że jeżeli ktoś zagubił kartę szczepień, to lekarz określa jakich brakuje szczepień i wykonuje się je na miejscu. Nie wiem jak w Warszawie, ale w Krakowie są z tym duże problemy. Nie ma w Centermedzie czegoś takiego jak szczepienia na miejscu. Dostaje się kopertę do oddania na rozmowie w ambasadzie i informację od doktora, że nie ma czasu na szczepienia i trzeba będzie je robić w USA za grubą kasę. Przynajmniej ja z żoną tak zostaliśmy potraktowani, więc porobiliśmy po konsultacji z lekarzem rodzinnym serię szczepień i jeszcze raz przeszliśmy badania. Tym razem bez problemów, i nie u doktora, tylko u Pani doktor. Centermed ma swoją centralę i rejestrację telefoniczną bodajże w Tarnowie i o wykonywaniu szczepień w Krakowie nie mają najmniejszego pojęcia. Mnie również poinformowali, że oczywiście, że szczepienia na miejscu, że to żaden problem, że wszystko cacy i że w ogóle jest pięknie. Tym większe było moje rozczarowanie i wkurzenie. poza tym, jak na miejscu wykonać szczepienia na WZW typu A i B, skoro te szczepienia bierze się w trzech seriach, z czego ostatnia po pół roku?
Virka Napisano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2013 Bylismy w czwartek z całą rodziną w Krakowie w Centermedzie na badaniach i u lekarki. Wszystko załatwilismy w 1 dzień. O 8 pobrali nam krew i zrobilismy przeswietlenie. O 13:00 odebralilismy płytki z przeswietleniami wraz z opisem. 15 minut potem bylismy już u lekarki w gabinecie. W międzyczasie przyjechały wyniki krwi, a o 13:50 wychodzilismy z przychodni. Lekarka przepisała nam szczepienia z lat młodzieńczych. Koszty: RTG (34zł) + opis na cito (15zł)= 49zł / osoba USR = 10zł / osoba. Dodatkowo dopłacilismy za transport badań na cito 40zł. Razem 149 zł za 2 osoby.
jkb Napisano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2013 A to nie jest tak, że lekarz bierze 250PLN od łebka + niezbędne szczepienia?
sly6 Napisano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 Virka dzieki za tego posta widze ze szczepieniami jest jak kiedys bylo jesli ma sie odpowiednie papiery na to
Virka Napisano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 Nie pisałam o cenie za wizytę, bo to przecież jest na stronie ambasady. Więc żeby było jasne do końca .... 3 osoby u lekarza = 750 zł. Nie płacilismy za szczepienia, bo lekarka nas nie szczepiła.
JacoPL Napisano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2013 Mam takie pytanie. Otóż nie posiadam karty szczepień ze szkoły, są one za to "wklepane" w mojej ksiażeczce zdrowia dziecka. Są tam praktycznie wszystkie szczepionki, chyba bez żółtaczki (na którą na pewno byłem szczepiony). Czy tak udokumentowane szczepienia wystarczą u lekarza? Czy też będę musiał wyrabiać książeczkę w sanepidzie?
Virka Napisano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2013 JacoPL ja nie posiadam karty szczepień ze szkoły. Próbowałam wyszukać, ale bez rezultatu. Pokazałam lekarce tylko książeczkę zdrowia dziecka. Przepisała szczepienia i tyle w temacie. Nic nie mówiła o ewentulanym doszczepieniu się. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.