Big Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Napisano 18 Września 2012 Najdziwniejsza sytuacje mialem na stacji 200m od JFK - gosc nie chcial zrobic pre-pay, tylko kazal mi zostawic karte i pojsc tankowac. Nigdy i nikomu nie zostawiam swojej karty, ale tutaj nie bylo wyjscia, bo za chwile oddawalem auto do wypozyczalni...
uga-buga Napisano 13 Października 2012 Zgłoś Napisano 13 Października 2012 Przy debetowce nie liczy sie ZIP bo system nie weryfikuje adresu, nie ma takiej mozliwosci. Przy kredytowce owszem, mam zawsze PITA z Arco, debetowki kanadyjskie przechodza, kredytowki ni cholery, trzbea isc do tellera i placic tam. I tak bardziej oplaca sie tam debit/cash, w ogole w wielu stacjach jest obecnie znizka z gotowke wiec warto popatrzec na to i nie napalac sie na platnosci karta. Przynajmniej na zachodnim wybrzezu, bo nigdzie indziej u wielkiego brata nie bylem.
Big Napisano 13 Października 2012 Zgłoś Napisano 13 Października 2012 A to ciekawe, bo mnie na zadnej stacji, gdzie byl wymagany ZIP nie udalo sie zaplacic w dystrybutorze - musialem isc do kasy i zrobic pre-pay. Tu się zgodzę. Tam, gdzie się osiedlam, jest bardzo dużo różnych stacji. Dwie z nich, przy płaceniu przy pompie, wymagają ZIP code. Gdy korzystam z polskich kart, zawsze dostaję odmowę. Z zapłaceniem przy kasie nigdy nie ma problemu. Na innych stacjach, gdzie ZIPu nie podaję, również nie ma problemu. Jest zatem coś na rzeczy. Pozdrawiam! Wszystko jest powyzej.
rafal723 Napisano 13 Października 2012 Zgłoś Napisano 13 Października 2012 Ale zip code to przecież kod pocztowy... W Polsce też w niektórych sklepach przy płaceniu kartą proszą o podanie kodu pocztowego. Do celów statystycznych - żeby zobaczyć, skąd mają nawięcej klientów Nie tylko kartą. Byłem rok temu w Krakowie-Bonarce (G.H.) i kupowałem ze znajomymi w Carrefourze albo w Realu, nie pamiętam bo się do kina spieszyliśmy i płaciłem gotówką, jak raz w życiu zapytała mnie kasjerka o kod pocztowy. Byłem zdziwiony, bo pierwszy raz takie pytanie przy kasie dostałem.
Big Napisano 13 Października 2012 Zgłoś Napisano 13 Października 2012 W bardzuwielu sklepach o to pytaja - do celow statystycznych.
andyopole Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Tu się zgodzę. Tam, gdzie się osiedlam, jest bardzo dużo różnych stacji. Dwie z nich, przy płaceniu przy pompie, wymagają ZIP code. Gdy korzystam z polskich kart, zawsze dostaję odmowę. Z zapłaceniem przy kasie nigdy nie ma problemu. Na innych stacjach, gdzie ZIPu nie podaję, również nie ma problemu. Jest zatem coś na rzeczy. Pozdrawiam! To jednak w Oregonie mamy lepiej, tu nie mozna tankowac samemu, pompiarz przychodzi, bierze karte i sam klepie w klawiature...;-)
lochraven Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 W OR też tak jest? Myślałem, że tylko w NJ mają takie poronione prawo.
krowa12 Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 A to nie mozna isc do srodka i zaplacic normalnie? Tylko trzeba klepac ten zip code?
andyopole Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 W OR też tak jest? Myślałem, że tylko w NJ mają takie poronione prawo. Mnie to pasuje, nie musze z auta wylazic i z pistoletem sie tarmosic tylko sobie spokojnie posiedze i poczekam. Dodatkowo - wielu ludzi ma z tego powodu prace, cudo to nie jest ale zawsze...
Ols Napisano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2013 Podłączę sie również do tego wątku. Mam karty debetowe (Mastercard i Visa, płaskie) z mBanku. Mogę nimi zapłacić np. za zakupy w Bestbuy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.