Skocz do zawartości

Loteria Wizowa Dv-2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chętnie podczepię się pod ten topic. Wysłałam zgłoszenie na DV2014, niestety w DV2013 się nie udało...Życzę wszystkich powodzenia 1.05., sama marzę, żeby mieć więcej szczęścia niż w zeszłym roku, bo bardzo zależy mi na emigracji do US, a podobnie jak ktoś wcześniej tu napisał, w grę wchodzi tylko opcja legalnego pobytu :) Wszystko zależy od szczęścia, oby dopisało w tym roku. Powodzenia!

Czy wiecie, czy w tym roku było więcej/mniej zgłoszeń niż w poprzednim?

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Z tego roku nie ma jeszcze danych. Z DV-2013 były już w grudniu 2011, więc może tym razem coś poszło nie tak. Jeśli pojawią się dane, na pewno ktoś zauważy i doniesie :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Na razie, widzę, nikt nie chce donosić :)

Mam pytanie; w formularzu chyba 230 jest pytanie czy te osoby które chcą z nami emigrować (żona, dziecko) wyjadą razem z tobą czy dojadą w późniejszym terminie? Tzn. że i tak mimo iż chcą np. dojechać później to muszą zmieścić się w tym terminie do 6 miesięcy od daty otrzymania wizy czy może w takim przypadku mogą dojechać np. po roku jeśli zaznaczyłem opcję w późniejszym terminie?

Napisano

Z tego co pamiętam to też pół roku, ale mogą przekroczyć granicę z Tobą i po kilku tygodniach wrócić do kraju przecież :). Sprawdź też temat: co po 1 maja dv 2013.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeszcze tylko półtora miesiąca do wyników DV2014... Czas strasznie zasuwa! :o

Akurat w moim życiu się na tyle pozmieniało od momentu składania wniosku w październiku 2012, że sam nie wiem czy się na ewentualny wylot zdecyduję. Na szczęście są to zmiany na dobre, lepsze. :ph34r:

Ale.. ewentualny wylot nastąpiłby dopiero w 2014 roku, a do tego czasu karta może się ponownie odwrócić i poziom życia może ulec pogorszeniu w Polsce <_< tak więc lepiej nie zamykać sobie drzwi przed nosem.

Tak naprawdę to nie mogę się doczekać 1 maja 2013 z jednego powodu - znowu będzie można zobaczyć szczęście ludzi na forum, którzy zostali wylosowani (podobnie jak rok temu) ^_^ ^_^ ^_^

Napisano

To prawda, czas pędzi jak szalony. Wielu ludziom udało się wylosować GC za 2, 5, 10 razem - mam nadzieję, że i ja kiedyś do nich dołączę.

Przyznam, że im bliżej 1 maja, tym bardziej się nakręcam, niestety rozczarowanie z poprzedniego roku było bardzo bolesne. Szanse są małe, to fakt. W DV-2013 na około 3, 4 wylosowane osoby z tego forum przypadło kilkadziesiąt tych którym się nie udało. Warto jednak próbować. Tym bardziej, że wielkimi krokami zbliża się reforma imigracyjna i losy loterii są bardzo niepewne (w zasadzie nie widzę dla niej miejsca po zreformowaniu prawa imigracyjnego w USA).

Szkoda, że wciąż nie mamy danych odnośnie liczby zgłoszeń w DV-2014. Przypuszczam, że w tym roku szczęśliwców będzie trochę więcej niż w poprzedniej loterii wizowej.

Życzę powodzenia wszystkim w maju! :)

Napisano

Ja po raz pierwszy uczestniczę w loterii, oczekiwań jakichś wielkich nie mam. Wiem jakie są szanse. Gdybym jednak został wylosowany byłby to mój priorytet. Nawet pomimo tego, że podobnie jak u Shmehr'a jest lepiej niż kiedyś. Na kilka lat do przodu mam plan na życie w Polsce, więc jak mnie nie wylosują to załamki nie będzie. Chociaż gdyby jednak się udało to byłoby to spełnienie marzeń.

Przez kilka ostatnich lat nasłuchałem się od znajomych tyle opinii o sytuacji w USA, że głowa boli. Były to opinie i pozytywne i negatywne. Bo przecież już takiego dobrobytu jak był kilkadziesiąt lat temu to już nie ma. Jednak mimo tego ja mam swoją opinię na ten temat. Według Amerykanów jest tam coraz gorzej, bo zapewne tak jest. Ale dla statystycznego Polaka po studiach, który pracuje za minimalną krajową lub niewiele więcej, USA może być kuszącą perspektywą. Dodatkowo nie ukrywam, że życie w USA od wielu wielu lat jest moim marzeniem. Mimo tego, że wiem, że nie zastałbym takiego obrazu jaki jest przedstawiany choćby w tv to coś mnie tam ciągnie. Myślę, że nie tylko ja tak mam :)

Życzę powodzenia po 1 maja :)

Napisano

A no tak, śledziłem co się działo rok temu i rzeczywiście serwery nie wyrabiały :) Może tym razem nas zaskoczą i już 1 maja się dowiemy. Chociaż te parę dni w tą czy w tamtą już nie robi na mnie wrażenia biorąc pod uwagę, że chciałem słać podanie już w 2011 i przegapiłem sobie, więc dla mnie jest to już 1,5 roku czekania. Normalnie ćwiczę cierpliwość :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...