sly6 Napisano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2013 informuja przez e-mial i jak sie zalogujesz na stronie ,tam gdzie sprawdzalas czy wygralas takie zaproszenie jest jakies 4-6 tyg przed rozmowa
karusek Napisano 15 Października 2013 Zgłoś Napisano 15 Października 2013 witam mam pytanie odnosnie dv 2014 jak insormuja o rozmowie w kosulacie i do kiedy taka informacja moze dojsc? pozdrawiam na 4 do 6 tygodni przed rozmowa dostajesz e-mail na adres podany podczas rejestracji o zmianie statusu, tam gdzie sprawdzałaś czy wygrałaś czy nie, po za tym jest publikowana lista numerów wraz z datami rozmow miedzy innymi na stronie ambasady w której masz rozmowę. sprawdzaj skrzynke spam tam często ląduja wiadomości z KCC.
anka89 Napisano 17 Października 2013 Zgłoś Napisano 17 Października 2013 dziekuje i pozdrawiam w razie pyatń wbijam tu
Justi_87 Napisano 17 Października 2013 Zgłoś Napisano 17 Października 2013 warto tez wspomniec, ze zaleca sie takze zagladanie do spamu, bo bywalo tak, ze email od KCC tam wlasnie ladowal. poza tym, gdy na podstawie visa bulletin wiesz juz, w jakim miesiacu bedzie twoj interview i mimo uplywu czasu nie otrzymalas maila z KCC to warto sprawdzic strone, na ktorej dowiedzialas sie o wygranej.
hioba84 Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Witam wszystkich forumowiczów. Mam do was prośbę. Mieszkam w Finlandii i tu ukończyłem szkołę. Według prawa fińskiego ukończyłem wyższą szkołę zawodową dla dorosłych która jest połączona z 3 letnim stażem pracy i tu mam problem bo nie wiem jak to się ma do amerykańskiego wykształcenia? Czy to kwalifikuje się jako szkoła średnia czy jako szkoła zawodowa? Gdzie mogę się tego dowiedzieć?
mi0706 Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Potrzebne ci jest co najwyżej szkoła średnia, a taką chyba skończyłeś, prawda? Skoro skończyłeś "wyższą"
hioba84 Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Potrzebne ci jest co najwyżej szkoła średnia, a taką chyba skończyłeś, prawda? Skoro skończyłeś "wyższą" Tak tylko że skończyłem wyższą szkołę zawodową, to nie są studia bo w Finlandii stopnie wykształcenia są inne niż w Polsce czy USA i dlatego nie wiem pod co to podpisać czy pod średnie wykształcenie czy pod zawodowe.
Joanna30 Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Czyli po podstawówce od razu poszedłeś do tej szkoły zawodowej? Ile lat w sumie się uczyłeś?
Dragony Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Wydaje mi się, że chodzi o to czy moze wpisać wykształcenie wyższe czy średnie. Moim zdaniem jesli to była wyższa zawodowa (czyli jakby nasza policealna) to raczej wpisujesz wykształcenie średnie.
hioba84 Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Czyli po podstawówce od razu poszedłeś do tej szkoły zawodowej? Ile lat w sumie się uczyłeś? W Polsce ukończyłem szkołę podstawową i gimnazjum i po gimnazjum poszedłem do szkoły w Finlandii która trwała 2 lata i 5 miesięcy. Już dzwoniłem do tłumaczki i ona mi udzieliła informacje że w finlandii nie ma szkoły zawodowej tylko po gimnazjum jest liceum 1 i 2 stopnia lub technikum zawodowe i moja szkoła w usa to Secondary Education czyli High School no degree. Moje kolejne pytanie to czy jak ukończyłem takie szkoły to kwalifikuję się do loterii?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.