hioba84 Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Jest kolejna informacja w zmianie o ubieganie się o zieloną kartę. Partnerzy tej samej płci którzy mają ślub mogą starać się o zieloną kartę. Wydaje mi się że będzie bardzo duże oburzenie w społeczeństwie.
Anubis Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Ustawa weszła w życie 26 czerwca tego roku, i oburzeństwa w społeczeństwie nie wywołała.
paradoox Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Tak wiem że loteria się już skończyła.Wszystkim bardzo dziękuję za odpowiedz. Pomijając moją sprawę to nie wiem czy na forum już była taka informacja ale w loterii DV 20014 obniżyli ilość wiz z 55.000 na 50.000 sztuk. Skąd takie informacje? 5000 sztuk z puli 55000 było zawsze(z tego co wiem to jest dalej) przeznaczonych dla programu NACARA .
haneczka019 Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Ustawa weszła w życie 26 czerwca tego roku, i oburzeństwa w społeczeństwie nie wywołała. W niektórych środowiskach na pewno tak. Na szczęście nie we wszystkich. Hioba84, bardzo jestem ciekawa jak zinterpretują twoje wykształcenie.
hioba84 Napisano 14 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 Witam wszystkich. Dziś dzwoniłem do ambasady usa w warszawie i Pani udzieliła mi wyczerpującej odpowiedzi. Jeśli chodzi o 12 lat nauki to się tylko tyczy do odpowiednika średniego wykształcenia, czyli jak ktoś nie ma średniego wykształcenia to musi mieć pełnego wykształcenia minimum 12 lat np. 6 lat szkoły podstawowej + 3 lata gimnazjum + 3 lata szkoły zawodowej o kierunku który jest na liście zawodów. Jeśli ktoś ma ukończoną szkołę średnią ale nie ma 12 lat nauki w sumie to nic nie szkodzi dlatego bo nie w wszystkich krajach jest 3 letnie nauczanie szkół średnich. Tak jest w Finlandii. Ja skończyłem technikum zawodowe dla dorosłych które trwało 2 lata i 5 miesięcy i w sumie mam 11 lat i 5 miesięcy nauki i kwalifikuję się do loterii.
kupszczelisty Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Witam. Potrzebuję pomocy. Mam CN 51XXX. Doczytałem na forum że muszę zarejestrować się na stronie https://cgifederal.secure.force.com/aby podać adres siedziby TNT. Zarejestrowałem się i rozumiem że mam wypełnić wszystkie pola typu numer paszportu itd. Trzeba kliknąć "wybór adresu dokumentów" -> wiza imigracyjna-> spotkania wyznaczone przez NVC ->Proszę wybrać kategorię wizową: Którą mam wybrać? Czy ja to dobrze robię? Czy coś namieszałem? Proszę o pomoc
mi0706 Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Jak masz tak wysoki nr to najpierw poczekaj na maila z terminem rozmowy, bo jak tego nie dostaniesz to nie masz po co się rejestrować TNT.
kupszczelisty Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 To co mam zrobić z kontem które założyłem?
kupszczelisty Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 To może inaczej. Konto założyłem prawidłowe? Będzie mi ono potrzebne tylko dopiero jak dostanę wiadomość od KCC? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.