kzielu Napisano 16 Marca 2013 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 Dobra, dobra już nie powiem ani jednego słowa na temat filozofów i filologów - promise ;-) Moje zdanie jest takie że jak ktoś jest łebski to sobie poradzi bez względu na zawód czy wykształcenie.
mariano85 Napisano 16 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 Warto przetłumaczyć dyplom+suplement nigdy nie wiadomo kiedy się przyda. Mnie w Navy już awansowali o dwa stopnie w góre (= większa pensja) za skończone studia. Tez tak zrobie, jeszcze 3 tyg do wyjazdu więc napewno zdąże, a nóz się kiedyś przyda! A pamiętacie takie coś jak na uczelniach pytali czy chcemy za dodatkową opłata dostac dyplom po angielsku? Moze poprostu zadzwonie do szkoły i wydadza mi po ang? (za opłatą oczywiście) Kaer ciekawe jak mi go przetłumaczą mgr. inż z mechaniki lol
KaeR Napisano 16 Marca 2013 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 Za moich czasów (2006) była możliwość dostania dyplomu po angielsku na PW. Kosztowało to 50 czy 60 zł. Z jakiegoś powodu nie wziąłem go z uczelni tylko przetłumaczyłem przez tłumacza. Teraz pytanie brzmi dlaczego. Albo był ograniczony czas na to, żeby dostać dyplom po angielsku a mi był potrzebny w 2007, albo miało być tłumaczenie przysięgłe co powoduje, że koszt był dość duży. Te tabelki przeniesione na stronę mazynopisu trochę zajmują. System u nas jest inny. PW nie ma ME, ale dyplop mówi mgr inż mechanik. Dlatego musisz dopasować co mówisz, żeby zrozumieli Cię ludzie po amerykańskim systemie.
mariano85 Napisano 16 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 Miałem tą samą sytuację, koszt ok 50-60zł tylko ja skonczyłem w 2010r i myslałem po co mi dyplom po ang ........ :/ Czyli co radzisz? prosić szkołe o przetłumaczenie czy iść do przysięgłego?
KaeR Napisano 16 Marca 2013 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 Tu nie ma co prosić. Oni to robią automatycznie. Albo Ci wydadzą albo nie. Tłumaczenie przysięgłe to był koszt idący w setki złotych (50 zł strona). Ode mnie i tak chcieli przysięgłe chyba.
ilya_ Napisano 17 Marca 2013 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 A pamiętacie takie coś jak na uczelniach pytali czy chcemy za dodatkową opłata dostac dyplom po angielsku? no ja pamietam...nie brałem bo myslalem na cholere mi to potrzebne...zreszta i tak nie mialem tych 50 zł.
mariano85 Napisano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 Tłumaczenie przysięgłe to był koszt idący w setki złotych (50 zł strona). Ode mnie i tak chcieli przysięgłe chyba. dyplom to jedna strona ALE ... suplement to ok 9 stron.. wszystko z 600zł wyjdzie :/ chyba pozostane na przetłumaczeniu tylko dyplomu (chyba ze szkoła mi wyda po ang)
KaeR Napisano 17 Marca 2013 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 dyplom to jedna strona ALE ... suplement to ok 9 stron.. wszystko z 600zł wyjdzie :/ chyba pozostane na przetłumaczeniu tylko dyplomu (chyba ze szkoła mi wyda po ang) No właśnie o suplement chodzi, bo to taki odpowiednik transkryptu w USA. Ta książeczka, ze zdjęciem to odpowiednik tego co ludzie sobie na ścianach tu wieszają. Suplement jest tu istotny. Mój znajomy kończył studia przed wprowadzeniem suplementów, to z indeksem kombinował, kiedy ubiegał się o przyjęcie na studia. Do pracy może to być mniej istotne, ale do weryfikacji dyplomu już bardziej potrzebne pewnie.
mariano85 Napisano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 kurde sporo kasy do wydania jak na poczatek chyba sobie narazie odpuszcze i przetłumacze sam dyplom "ten co sie wiesza na ścianie" W razie zcego przetłumacze na miejscu, albo wysle do polski by przetłumaczyli p.s. szkoda ze w ambasadzie jak się składało wszystkie dokumenty że nie wydaja jakiego potwierdzenia co do doplomu po ang.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.