moniczka22 Napisano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 17 Października 2012 a mam jeszcze takie pytanie, czy myslicie ze na rozmowe z konsulem powinnam jakies potwierdzenie miec ze mam pieniadze na koncie i ze mnie stac na kupno biletu itd? ale to tez dziwne bo przeciez na dobrą sprawe to byle kto moze mi wplacic te pieniadze a ja moge pozniej je oddac.. .aha i czy mam pokazac zaproszenie ktore dostalam od znajomej do ktorej wlasnie chce leciec?
sly6 Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 I dlatego tez taki kwit z banku jest tyle warty co.,,,to samo zaproszenie,nie ma problemu z wystawieniem takiego czegos.. Ani zaproszenie ani tez kwit z banku za duzo nie pokaze ale za to Twoja postawa oraz odpowiedzi juz tak
moniczka22 Napisano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 17 Października 2012 mhm... wiem ze pewnie takich pytan tutaj juz bylo mnostwo, ale czy mozna jeszcze zapytac, co kryje sie pod tym standardowym haslem "dobrze przygotowac sie do rozmowy z konsulem"? tzn? co mowic zeby bylo dobrze?
ilya_ Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 a mam jeszcze takie pytanie, czy myslicie ze na rozmowe z konsulem powinnam jakies potwierdzenie miec ze mam pieniadze na koncie i ze mnie stac na kupno biletu itd? ale to tez dziwne bo przeciez na dobrą sprawe to byle kto moze mi wplacic te pieniadze a ja moge pozniej je oddac.. .aha i czy mam pokazac zaproszenie ktore dostalam od znajomej do ktorej wlasnie chce leciec? nie, na rozmowie mowisz ze Tata sponsoruje.... zorientuj sie monika jakie sa pytania konsulowe
sly6 Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 wiele sie za tym kryje od usmiechu po robiegany zwrok..po odpowiedzi na pytania oraz samo ubranie tez czasami pokazuje co i jak.
ilya_ Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 no i niektorym jak to sie moowi siano z butow wystaje hehehe
moniczka22 Napisano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 17 Października 2012 matko kochana.. ze nawet ubranie ma jakis wplyw..a dajcie spokoj ;P odechciewa sie.. to dla mnie naprawde dziwne, ze kraj jak kazdy inny, kazdy kraj ma w sobie cos wyjatkowego i stany na pewno duzo bo sa ogromne no ale bez przesady zeby sie musiec w sumie tak jakby unizac w tym konsulacie.. no ale nic, poczytam cos wiecej bo jestem zielona niczym ta slynna zielona karta hehe
sly6 Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 musisz jednak troche poczytac forum i sama zobaczysz jak czasami ludzie ida na rozmowe Nie musisz byc bogato ubrana ale skromnie i czysto a to czasami juz jest duzoo
makdonald Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 a mam jeszcze takie pytanie, czy myslicie ze na rozmowe z konsulem powinnam jakies potwierdzenie miec ze mam pieniadze na koncie i ze mnie stac na kupno biletu itd? ale to tez dziwne bo przeciez na dobrą sprawe to byle kto moze mi wplacic te pieniadze a ja moge pozniej je oddac.. . sprobuj w stanach znalezc takiego "byle kogos" (wlaczajac rodzicow , wlasne dorosle dzieci czy rodzentwo) to sie nazywa "culture shock"
ilya_ Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 to zalezy co do ubrania. ale dekolcik zawsze moze sie przydac ehh te slynne zielone karty ....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.