Patipitts Napisano 11 Września 2018 Zgłoś Napisano 11 Września 2018 1 minutę temu, aniala napisał: Dobrze wiedzieć!! Ja czekam i mam nadzieję, że dojdzie, tylko taka jedna dziewczyna z Białorusi napisała do mnie na vj właśnie w tym temacie i sama zaczęłam się zastanawiać, jak to jest. Ile czekałaś na ten list? Tak szczerze to nie pamietam, musiałabyś pogrzebać w tym wątku jakos w okolicach maja zeszłego roku, tam wszystko opisałam całe swoje przeboje z ambasada (a troche ich było na tyle ze mnie kojarzyli juz po nazwisku w trakcie Interview :p )
aniala Napisano 11 Września 2018 Zgłoś Napisano 11 Września 2018 To ładnie!! Na pewno wrócę cofnę się w wątku i poczytam- a tak na szybko to pamiętasz może ile czekałaś na wizę już po rozmowie?
Patipitts Napisano 11 Września 2018 Zgłoś Napisano 11 Września 2018 Cofnęłam sie do tematu i powiem ci tak: nie wiem dokładnie kiedy przeskoczył mi status na ready bo wtedy kiedy ja dostałam approval był jakis glitch w systemie i w ogole mi nic nie przeskoczyło, nawet nie dostałam noa2 na maila ani w aplikacji tylko przyszło listem. Od momentu dostania numeru NVC telefonicznie do otrzymania pakietu z ambasady minęły ok 3 tyg chyba jakos. Od badań ok 2tyg. A paszport z wiza od rozmowy dostałam kurierem po Ok 3dniach.
ilon Napisano 11 Września 2018 Zgłoś Napisano 11 Września 2018 31 minut temu, aniala napisał: Znalazłam jednak Twój stary wpis (sorry za stalking) i napisałaś, że Pani przez telefon powiedziała, że wszystko mają i możesz się umawiać Więc rozumiem, że na list się czeka, żeby oni mieli czas na przygotowanie sprawy do rozmowy (chociaż nie do końca rozumiem dlaczego- skoro status jest ready) i nigdzie przy umawianiu spotkania nie było to sprawdzane. Planuję interview na 18/10 więc tak czy siak chyba będą wszystko mieli już. Ano bylo cos takiego. Tylko u mnie bylo tak, ze Ambasada miala wszystkie dokumenty i wyslala mi list i ten list wlasnie nigdy do mnie nie doszedl jak dobrze pamietam. Wiec zadzwonilam sie zapytac i powiedzieli, ze wyslali mi go juz jakis czas temu tylko widocznie nigdy do mnie nie doszedl. I w sumie dostalam zielone swiatlo od nich zeby sie umawiac, bo byli juz gotowi.
sparklinglillac Napisano 14 Września 2018 Zgłoś Napisano 14 Września 2018 Cześć wszystkim Z moim narzeczonym również staramy się o wizę K1. NOA1 otrzymaliśmy 18 kwietnia więc mam nadzieję, że już niedługo doczekamy się NOA2 i będziemy mogli zacząć dalszą część przygody
DanaO89 Napisano 20 Września 2018 Zgłoś Napisano 20 Września 2018 Cześć, Czym jest data priorytetowa przy wypełnianiu formularza w celu umówienia spotkania?
kzielu Napisano 20 Września 2018 Zgłoś Napisano 20 Września 2018 1 godzinę temu, DanaO89 napisał: Cześć, Czym jest data priorytetowa przy wypełnianiu formularza w celu umówienia spotkania? Data z NOA1 czyli przyjecia petycji I-129. W Twoim przypadku nie ma to wiekszego znaczenia.
DanaO89 Napisano 20 Września 2018 Zgłoś Napisano 20 Września 2018 1 hour ago, kzielu said: Data z NOA1 czyli przyjecia petycji I-129. W Twoim przypadku nie ma to wiekszego znaczenia. Dzięki! Powinni dać do tego jakąś legendę
DanaO89 Napisano 22 Września 2018 Zgłoś Napisano 22 Września 2018 Kiedy ostatnio sprawdzałam status swojej sprawy na https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx , to sprawa miała status 'Ready' i Case Last Updated był 06-Sep-2018 (czyli papiery są w ambasadzie od wtedy i czekam na list). Dzisiaj z ciekawości zalogowałam się ponownie, status się nie zmienił, nadal jest 'Ready', ale Case Last Updated jest 19-Sep-2018. Co to może oznaczać (poza oczywistym, że ruszyli moją sprawę)?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.