Gość Napisano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Witam Nasza petycja o K1 znajduje się w Texas Service Center od 221 dni. 7 miesięcy i tydzien! Koszmar. Na pewno na dniach dostaniecie odpowiedz Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Też bym już chciała być na takim etapie, ale póki co jeszcze petycja nie złożona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didi33 Napisano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Wczoraj otrzymałam dobre wieści. I-129F zatwierdzony... Jestem w szoku, że tak szybko! Nasze papiery wyladowaly w Kalifornii, mimo, ze moj narzeczony jest z Teksasu. Teraz czekamy na info z NVC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrycjaasngck Napisano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Wczoraj otrzymałam dobre wieści. I-129F zatwierdzony... Jestem w szoku, że tak szybko! Nasze papiery wyladowaly w Kalifornii, mimo, ze moj narzeczony jest z Teksasu. Teraz czekamy na info z NVC.Gratulacje, wydaje mi się że wasza petycja załapała się na transfer miedzy TSC a CSC Dokładnie za 7 dni minie 8 miesięcy odkąd czekamy na NOA2. Ręce opadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Dokładnie za 7 dni minie 8 miesięcy odkąd czekamy na NOA2. Ręce opadają. 8 miesięcy? Oja, współczuję. Ale pewnie coś niedługo ruszy. Pozostaje mi tylko życzyć powodzenia i cierpliwości.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrycjaasngck Napisano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 8 miesięcy? Oja, współczuję. Ale pewnie coś niedługo ruszy. Pozostaje mi tylko życzyć powodzenia i cierpliwości.. Cierpliwość w moim przypadku to coś co już dawno odeszło w zapomnienie. Teraz głównie tylko stres i strach, że dokumenty zaginęły gdzieś w otchłani biur TSC. Wystawianie ludzi (i związków) na takie ekstremum powinno podlegać wszelkim możliwym karom Mój narzeczony jest pod tym względem bardziej opanowany, jednak on jest tam, żyje tak jak dawniej - ja natomiast w ciągłym zawieszeniu. Czekamy teraz na nowe statystyki, jeśli po tym nasza petycja uzyska status "past average processing time" złożymy wniosek o inquiry, może wtedy dowiemy się na czym stoimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Powiem Ci, że ja też teraz jestem przestraszona, bo boje się że u nas też to tyle będzie trwało. Chcemy wysłać petycję jak już będę na miejscu, czyli na początku/w połowie czerwca. Do domu wracam w październiku, także przynajmniej te 4 miesiące spędzilibyśmy razem. No ale łudziłam się nadzieją, że po powrocie do domu może to nie będzie trwało aż tak długo. I najgorsze właśnie, że jest się zawieszonym tak jak napisałaś.. No cóż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrycjaasngck Napisano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 To ile będziecie czekać w dużej mierze zależy w jakim stanie mieszka Twój narzeczony. Jeżeli traficie do Cali to oczekiwanie na zatwierdzenie petycji oscyluje między 2 tygodniami a 2 miesiącami. W związku z burzą rozpętaną przez ludzi czekających 6+ miesięcy w Teksasie, jeden transfer między biurami miał już miejsce, kto wie czy znów się tak nie stanie w niedalekiej przyszłości celem zbalansowania całej tej farsy. Najbardziej irytujące jest to, że bezczelne USCIS na swojej stronie wciąż łże że czas oczekiwania to 5 miesięcy, swoje timelines ustawiają tak, żeby wciąż to tak wyglądało. 5 miesięcy my ass. Życzę Wam wszystkiego najlepszego w drodze po K1, niech proces lekkim będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Na pewno będę informować i zapewne pytać na bieżąco, bo mimo że przerobiłam większość tematów na tym forum to czytając to wszystko mam wrażenie, że wiem coraz mniej, hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 pytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.