Skocz do zawartości

Nikt Ostatnio Nie Pisze Ile Czasu Trwaly Ich Procedury K1

freja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dziewczyny, takie pytanko, może troszkę off topic, ale chyba nie ma sensu zakładac osobnego tematu.

Czy po ślubie w USA, zgłaszałyście ten fakt w swoim urzędzie miasta w Polsce??

pozdrawiam

Cinek84

Napisano

Chyba powinno się, zależy też chyba czy potrzeba do czegoś polski akt małżeństwa. Wiem, że moja mama zgłaszała a ja odbierałam jej akt małżeństwa ale to było 26 lat temu i matka mieszkała w Norwegii.

O to jeszcze lepiej a wymieniałaś polski paszport?

Napisano

Chce się mieć nowe nazwisko w polskim paszporcie to należy umiejscowić aky śluby w Polsce.

Tak samo jak by się chciało mieć nowy dowód osobisty.

Napisano

Ja nic nie wymienialam jeszcze, bo nie mialam takiej potrzeby. Jak w przyszlym roku bede w Polsce to sobie odnowie dowod osobisty. Nie ma chyba sensu wymieniac teraz paszportu tylko dla zmiany nazwiska. Jeszcze dwa lata i sobie wyrobie amerykanski. :D

Polski akt malzenstwa tez chyba nie jest do niczego konkretnego potrzebny jak sie nie planuje wracac do Polski. Nie wiem.

Napisano

A no włąśnie moja matka wymieniała paszport bo nowe nazwisko i to pewnie dlatego zgłaszała w Polskim USC. Roelka a poza paszportem masz jakieś inne dokumenty id cart albo coś do identyfikacji w urzędach?

Napisano

Mam zielona karte i military ID. Poki co wszystko zalatwiam na military i nie ma zadnych problemow. Moze wkrotce wyrobie tez prawo jazdy... ale z tym mi sie nie spieszy. Nie cierpie jezdzic. :)

Napisano

Ja jestem teraz na etapie zalatwiania. Niestety w jednym dokumencie sie tlumacz pomylil z data i jutro ma poprawic. W czwartek mam miec ponoc gotowy akt slubu w USC ;)

Napisano

Znaczy te military id to coś w rodzaju naszego dowodu. Jak mniemam szanowny małzonek musi to wyrobić. A prawo jazdy mam zmieniam tylko na międzynarodowe bo tam gdzie będę mieszkać już wkrótce to jak nie samochodem to rowerem do sklepu czy do downtown. Roelka a jak podróżowałaś z paszportem na stare nazwisko bez problemów?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...