jkb Napisano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 Bo można go też wypełnić po przylocie, przed podejściem do customs. A przynajmniej ja widziałam osoby, które wypełniały druki stojąc w kolejce (lub tuż obok). No faktycznie, maja tam druki. Tylko tak sie zastanawiam po co sobie robic problem i nie wypelniac tego juz w samolocie
pyśka Napisano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 Ja tak robiłam, bo w samolocie przespałam czas, kiedy druki były roznoszone
Sleak Napisano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 Jedno podstawowe pytanie: kiedy chcesz lecieć? Bo wizy z dnia na dzień nie dostaniesz...
Paulina_89 Napisano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Jedno podstawowe pytanie: kiedy chcesz lecieć? Bo wizy z dnia na dzień nie dostaniesz... pisała, że chce lecieć w lipcu, ale pytanie tylko kiedy zamierza się o tą wizę starać... teoretycznie czas ma... teoretycznie... w praktyce to zawsze różnie wygląda - tam błąd w druku, tu pomyłka, tam niedociągnięcia, niepełne info i czas się wydłuża i wydłuża
lochraven Napisano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Kazdorazowo I-94 wypelnialem na pokladzie samolotu. O co biega z tym "po przylocie"? To może miałeś bardziej pomocne panie stewardessy, ja lądowałem w Stanach dwa razy (raz continental, raz aer lingus) i dwa razy wypełniałem dopiero w hali przylotów bo w samolocie dostałem tylko ten od customs.
jkb Napisano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 To może miałeś bardziej pomocne panie stewardessy, ja lądowałem w Stanach dwa razy (raz continental, raz aer lingus) i dwa razy wypełniałem dopiero w hali przylotów bo w samolocie dostałem tylko ten od customs. Nie, po prostu kazdorazowo prosilem o oba formularze. Ze tak powiem, trzeba dbac o wlasny interes Problem otrzymywania tylko formularza celnego wynika najpewniej z tego, ze latamy liniami krajow, ktorych wiekszosc obywateli korzysta z przywilejow VWP. Bardzo czesto stewardessa wreczala mi jedynie formularz niebieski, i o bialy musialem sie dopominac. Pozdrawiam
sylwia12198 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 hej sylwia, nie masz jeszcze wizy....wiesz jak sie zabrac do tego tematu wogole ? Otóż moja starsza koleżanka wyjaśniła mi to mniej więcej. Trzeba mieć już wtedy wyrobiony paszport no i wypełniamy taki formularz z internetu. Następnie umawiamy się z konsulem na spotkanie. To chyba wszystko. pisała, że chce lecieć w lipcu, ale pytanie tylko kiedy zamierza się o tą wizę starać... teoretycznie czas ma... teoretycznie... w praktyce to zawsze różnie wygląda - tam błąd w druku, tu pomyłka, tam niedociągnięcia, niepełne info i czas się wydłuża i wydłuża Formularza na pewno wypełniać sama nie będę. Zrobi to oczywiście jeden z rodziców. Dostanę również od rodziny zaproszenie więc myślę, że chociaż troszkę ułatwi to wyjazd. 1. Więc czy na pewno w każdym samolocie (obojętnie jakie linie lotnicze) dostajemy wszystkie potrzebne formularze do wypełnienia ? 2. Wiem, że w samolocie nie można pisać i dzwonić z komórki .. ale czy można np. wykonywać nią zdjęcia bądź aparatem fotograficznym ? 3. Skoro będę lecieć w lipcu to o wizę mogę się starać około w maju czy wcześniej ?
SuperTraveller Napisano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Formularza na pewno wypełniać sama nie będę. Zrobi to oczywiście jeden z rodziców. Dostanę również od rodziny zaproszenie więc myślę, że chociaż troszkę ułatwi to wyjazd. Zaproszenie od rodziny już niczego nie gwarantuje ani też szczególnie nie ułatwia otrzymania wizy. Wspominano o tym na forum kilka razy w ciągu ostatnich tygodni.
sylwia12198 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Zaproszenie od rodziny już niczego nie gwarantuje ani też szczególnie nie ułatwia otrzymania wizy. Wspominano o tym na forum kilka razy w ciągu ostatnich tygodni. Nie miałam na myśli, że jak mam zaproszenie to od razu dostanę wizę tylko dobrze jest po prostu je mieć.
sylwia12198 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 A gdzie mogę szukać wniosku, który muszę wypełnić na początku starania się o wizę tzw. B-2 ? Oglądając ten film https://www.youtube.com/watch?v=5jnZ51E9gzA nie wiem czy mam udać się do terminalu t1 czy t2. Jeśli przesiadka byłaby w Warszawie to do jakiego mam się udać ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.