Skocz do zawartości

Zamiana Zielonej Karty Na Wizę Turystyczną

morten

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie uważam że Venice jest wyjątkiem, poprostu to zawsze była dzielnica artystów, hipisów i outsiderów, kiedyś nawet nazywana slum by the sea, nie myślę żeby w Beverly Hills albo West Hollywood czy Santa Monica znalezc garaz do zamieszkania ale w takim Venice zawsze mieszkała bohema, nie mówię o domach wzdłuż deptaka. Rozumiem jeżeli ktoś marzy o modernistycznym domku, albo willi nad oceanem czy wypasionym apartamencie z patio, niech płaci po 2 tys dolarow minimum, ale serio nie da sie wynajac przysłowiowej komorki taniej?

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Sluchaj, St. Tropez tez kiedys byl tani i dla bohemii! Ladne, cieple i tanie miejsca maja to w sobie ze szybko robia sie drogie bo -- surprise! -- ludzie chca tam zyc.

Nadal sa w Venice biedni ludzie (i bohemia) ale oni placa wiecej niz $500/m za mieszkania. To jest po prostu tak popularne miejsce, ze nawet mala klitka bedzie sporo kosztowac, jak sam odkryles czytajac craigslist.

Amerykanie, ktorzy chca zyc sobie przyjemnie, skromnie i cieplutko nie zyja w Venice, CA. Zyja w Alabamie, w North Carolina, Louisianie itp. Albo wyjezdzaja do Meksyku, do Kostaryki, do Nikaraguy, do Ekwadoru.

Napisano

czyli została by ewentualnie opcja beach bum...bo w systemie to ja pier.. takie życie, niewolnictwo drodzy forumowicze, niewolnictwo nas ogarnęło, tyle że zamiast napisu arbeit macht frei mamy teraz sony, apple, bmw itp, itd...dlatego też zrezygnowałem z tej "wolnej" ameryki...lepszy już ten znany syf pt polska niż nieznany pt usa ;)

Napisano

okazuje się że się nie da tylko w ten sposób bo system podnosi cały casz minimalną granicę co powoduje że musimy biec coraz szybciej za minimum ;)

Napisano

morten poczytałem Twoje posty i muszę Ci powiedzieć, że zapłacisz przed wlotem do USA jeszcze 160 $ - nowa opłata dla wszystkich GC od lutego. Może jednak nie leć do Taty. Zostań w Polsce, tu bojownicy z "systemem" mają możliwości, kariery politycznej przynajmniej. A jakieś pieniążki Tatuś przyśle, jakby co...chyba? Słuchaj RATM i fuck the norm...

Napisano

... eee stary sęp, nie da grosza ...

No to to juz staruszek przegial!!

Nie chce synusia do konca zycia utrzymywac? Przeciez synek nie nauczony ciezko pracowac! System mu depcze po pietach!

Korytko bylo pod ryjkiem pelne, az nagle tatus kaze samemu zakasac rekawy? Niedobry tatus!!!!

Zaprzyjaznij sie chlopie ze starym powiedzeniem "swojej dupie sam kupie" i do przodu!!!

Nie bedzie biadolenia, ze ktos nie chce utrzymywac, ze garaze i meliny za drogie, na imprezy brakuje. Zarob i miej radosc z wydawania kasy!

Moze nie uwierzysz, ale tez nie ogladamy TV, nie gromadzimy dobr. Ba! tu mozesz nie uwierzyc, ale nie mam nawet komorki (czy jak kto woli-smyczy)

Cala rodzina maksymalnie eksploatujemy nasze rowery, zwiedzamy, uzywamy zycia!

No ale na to trzeba miec tez $$, czyli kolko sie zamyka.

Zastanow sie tez, czy jakbys tak sie jednak zlamal i popracowal troche, to moze Twojej mamie bys mogl zapewnic lepsza opieke? Pomysl nad tym...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...