Gość Napisano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Dzieki, kzielu. Dzisiaj otrzymałam swoja kartę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Masz adnotacje I-512 na dole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Nie, nie mam. I-512 dotyczy AP, tak? Wiedziałam, ze do niczego nie będzie mi to póki co potrzebne, wiec nawet nie uwzględniłam w petycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Aha... zawsze sie moze przydac, jak np. zdecydujesz, ze chcesz do Kanady na weekend pojechac/poleciec No i AP jest w cenie AOS! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 W najbliższej przyszłości nie dam rady wyjechać poza USA, choćbym chciała. Jak dostane zielona kartę chce odwiedzić rodziców, ale to pomalutku A tak przy okazji, jak już pisze, bo nurtuje mnie ta kwestia. W przyszłym roku być może wojsko wyśle męża z powrotem do Europy. A mnie z nim. Byłby to wyjazd zapewne na 2 lata. Zielona Karta pozwala mi przebywać poza Stanami pol roku (czy tam rok). Co w takim przypadku robić z takim fantem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Towarzyszenie mezowi, ktory jest "stationed overseas", liczy sie do rezydentury http://www.nolo.com/legal-encyclopedia/us-immigration-rules-military-family-members-46710.html Ponadto, ponizszy link moze Cie zainteresowac: http://www.uscis.gov/military/citizenship-military-personnel-family-members/citizenship-spouses-and-children-military-members Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Dziękuje, jkb Widze, ze z wyjazdem do Europy nie będzie zatem żadnych problemów. Szczerze mówiąc, bardzo na ten wyjazd liczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Fajnie! Gdzie bedzie stacjonowal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Coz, mąż chciałby przenieść się do Niemiec (już tam byl wcześniej i bardzo mu tam pasowało). Mnie pasuje gdziekolwiek, żeby tylko być w Europie. Ale wiadomo jak to jest, może się skończyć tak, ze po prostu w przyszłym roku przeniosą nas tylko do innego Stanu. W sumie pytałam tak na wszelki wypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Aha. A które ramię wojska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.