Gość Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 http://www.visajourney.com/forums/topic/543475-i-485-cover-letter-am-i-missing-anything/ Moze byc taki przykladowy? edit: za pozno.
ilon Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 Dzieki Roelka! Chcialam tylko porownac mniej wiecej czy niczego nie brakuje u mojej kolezanki. Juz widze jedna roznice, $158 w czeku
kzielu Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 Godzinę temu, ilon napisał: Lejdis, ma ktoras z was cover letter do AOS-u? Ale dlaczego tylko Lejdis ??? Co to za dyskryminacja ;-) Cover letter podejzewam ze trafia prosto do niszczarki, ja napisalem jakis z glowy/dupy, moj AOS (z L-1B) trwal cale dwa i pol miesiaca.
ilon Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 2 godziny temu, kzielu napisał: Ale dlaczego tylko Lejdis ??? Co to za dyskryminacja ;-) Ojjjj przepraszam moich Panow tutaj na forum :*
aniala Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Cześć, nie chcę zakładać osobnego wątku, ale mam problem z jedną kwestią dotyczącą K1 i późniejszego AOS. Rozumiem, że badania i szczepienia, które robimy w Polsce, są ważne przez rok? Powiedzmy, że wyjechałabym 3-4 miesiące po otrzymaniu wizy. Czy w takim wypadku zdążę, jeśli ślub będzie szybko? Nie do końca orientuję się, jak długo to wszystko trwa, tam na miejscu.
margherita_s Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Zdążysz. Wszystko trwa ok. 4 miesięcy, z tego co się orientuję. Ja jestem w identycznej sytuacji, jak Twoja. Wizę otrzymałam na początku czerwca, ślub w USA na początku października. Od razu po ślubie wysyłamy dokumenty o AOS.
Patipitts Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 To zalezy. Teraz troche sie czeka na AOS. Powinnaś zdążyć ale to zalezy tez od stanu, od tego czy bedziesz miała Interview, RFE itp... ja bede wysylac dopiero w październiku a medical robiłam w maju jakos chyba albo początek czerwca. Tez sie dygam czy zdążę, głownie dlatego ze nie chce zeby mnie wiecej kłuli bo po ostatnim miałam niestety nopa i dwa tygodnie z głowy :/
Gość Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 3 minuty temu, margherita_s napisał: Zdążysz. Wszystko trwa ok. 4 miesięcy, z tego co się orientuję. Ja jestem w identycznej sytuacji, jak Twoja. Wizę otrzymałam na początku czerwca, ślub w USA na początku października. Od razu po ślubie wysyłamy dokumenty o AOS. Znaczy, na miejscu po wysłaniu papierów Aos będzie trwał około roku czasu. Nie 4 miesiące. Ostatnio te Aosy trwają dłużej więc możesz zdążyć albo nie. W najgorszym wypadku po prostu wyślą ci RFE i będziesz musiała dostać wyniki nowych badań.
margherita_s Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Achhh, przepraszam, źle przeczytałam, myślałam, że chodzi o pozwolenie o pracę.
aniala Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Czyli badania muszą być w ważne w momencie wydawania zielonej karty? @Patipitts też nienawidzę kłucia, no i wolałabym nie płacić dwa razy za to samo;/ Ale jeśli trzeba, to trzeba
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.