Skocz do zawartości

Aos I Kilka Pytań

Luko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 468
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Godzinę temu, ilon napisał:

Lejdis, ma ktoras z was cover letter do AOS-u? :) 

Ale dlaczego tylko Lejdis ??? Co to za dyskryminacja  ;-) 

Cover letter podejzewam ze trafia prosto do niszczarki, ja napisalem jakis z glowy/dupy, moj AOS (z L-1B) trwal cale dwa i pol miesiaca.

Napisano
2 godziny temu, kzielu napisał:

Ale dlaczego tylko Lejdis ??? Co to za dyskryminacja  ;-) 

Ojjjj przepraszam moich Panow tutaj na forum :* 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć, nie chcę zakładać osobnego wątku, ale mam problem z jedną kwestią dotyczącą K1 i późniejszego AOS.

Rozumiem, że badania i szczepienia, które robimy w Polsce, są ważne przez rok?

Powiedzmy, że wyjechałabym 3-4 miesiące po otrzymaniu wizy. Czy w takim wypadku zdążę, jeśli ślub będzie szybko? Nie do końca orientuję się, jak długo to wszystko trwa, tam na miejscu.

Napisano

Zdążysz. Wszystko trwa ok. 4 miesięcy, z tego co się orientuję. Ja jestem w identycznej sytuacji, jak Twoja. Wizę otrzymałam na początku czerwca, ślub w USA na początku października. Od razu po ślubie wysyłamy dokumenty o AOS.

Napisano

To zalezy. Teraz troche sie czeka na AOS. Powinnaś zdążyć ale to zalezy tez od stanu, od tego czy bedziesz miała Interview, RFE itp... ja bede wysylac dopiero w październiku a medical robiłam w maju jakos chyba albo początek czerwca. Tez sie dygam czy zdążę, głownie dlatego ze nie chce zeby mnie wiecej kłuli bo po ostatnim miałam niestety nopa i dwa tygodnie z głowy :/

Napisano
3 minuty temu, margherita_s napisał:

Zdążysz. Wszystko trwa ok. 4 miesięcy, z tego co się orientuję. Ja jestem w identycznej sytuacji, jak Twoja. Wizę otrzymałam na początku czerwca, ślub w USA na początku października. Od razu po ślubie wysyłamy dokumenty o AOS.

Znaczy, na miejscu po wysłaniu papierów Aos będzie trwał około roku czasu.  Nie 4 miesiące. :P Ostatnio te Aosy trwają dłużej więc możesz zdążyć albo nie. W najgorszym wypadku po prostu wyślą ci RFE i będziesz musiała dostać wyniki nowych badań.

Napisano

Czyli badania muszą być w ważne w momencie wydawania zielonej karty?

@Patipitts też nienawidzę kłucia, no i wolałabym nie płacić dwa razy za to samo;/ Ale jeśli trzeba, to trzeba

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...