Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

następne pytania:)

1.jeśli chcę jechać na wizę turystyczną B2 odwiedzić siostrę i brata to czy lepiej mieć ze sobą plan zwiedzania ? czy po prostu mówić że w odwiedziny? bo jednak to TOURISM/PERSONAL TRAVEL :)

2. jeśli nie pracuję to mogę napisać że zajmuję się domem czy jak to ująć po angielsku?

3. nie pamiętam w poprzednich wnioskach wizowych na ile pisałam że chcę lecieć i co teraz?:)

• Odpowiedzi 531
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

czasami pada takie pytanie o zwiedzanie i wtedy od Ciebie zalezy co powiesz,ja bym powiedzial jakis plan realny :)

Jak juz wiele bylo pisane na forum,nie potrzeba pisac odpowiedzi w angielskim,mozna po polsku napisac,tak moze byc napisane ze zajmujesz sie domem

co do wnioskow to wpisz na ile chcesz teraz leciec..

Napisano

ok dzięki , mogłbyś mi napisać instrukcję lub wkleić link jak sie ubiegać o turystyczną wizę? bo juz mi sie w głowie namieszało

od tych informacji i nie jestem pewna co w jakiej kolejnosci, dzieki to tyle na dziś :)

Napisano

jesli chcę odwiedzić rodzeństwo to czy te dokumenty sa konieczne?

Odwiedziny krewnego
Proszę przynieść kserokopie potwierdzenia statusu krewnego (np. zielonej karty, zaświadczenia o uzyskaniu obywatelstwa, ważnej wizy itd.)

i wydruk potwierdzajacy umówienie się na spotkanie też? tak pisze na stronie:) ale nie widziałam jeszcze żeby ktoś na forum o tym wspomniał.

Napisano

jesli chcę odwiedzić rodzeństwo to czy te dokumenty sa konieczne?

Jest tam napisane jakie dokumenty są WYMAGANE w ramach wniosku. To co zacytowałaś podlega pod DODATKOWE dokumenty, a nie wymagane. Nie wymagane, więc nie są konieczne.

Napisano

Hej, jestem nowa na forum i mam kilka pytan odnośnie wypełniania podania :)

Sprawa wygląda tak: jako miejsce mojego pobytu w Stanach podaję adres mojego wujka, natomiast w podpunkcie kto opłaca mój wyjazd to tak naprawdę opłacam go sama - jestem studentką, ale mam stypendium i oszczędności. I teraz moje pytanie - czy jest możliwe że konsul mi powie, że to niemożliwe żebym się utrzymała w Stanach za swoje oszczędności i mi odmówi przyznania wizy? Wiem, że to wszystko zależy od konkretnej osoby, ale czy ktoś miał taką sytuację, że jako student zaznaczył, że wyjazd opłaca sobie sam i dostał wize?

Z góry dzięki za odpowiedź, a wątek DS160 krop po kroku jest świetny i bardzo pomocny :)

Napisano

A na jak długo planujesz lecieć?

Jeśli na pół roku, to konsul może mieć wątpliwości, czy rzeczywiście stać Cię na tak długi wyjazd ;)

Tak naprawdę wszystko zależy od tego, jak się zaprezentujesz na rozmowie (i nie chodzi mi tu o bogaty ubiór, czy coś w tym stylu) :)

Napisano

Chciałam lecieć na wakacje 9, może 10 tygodni. I tutaj tez moje pytanie, czy jesli wpisze np 9 tygodni a później bilet kupię np na 11 to Ci kontrolerzy na lotnisku mają wgląd do mojego wniosku o wizę i moga mnie przyblokować ?

A jakieś wskazówki co do ubioru lub zachowania w konsulacie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...