Mariuszd945 Napisano 14 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 będę musiał umówić się przez telefon
Mariuszd945 Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 witam ponownie, sprawa załatwiona pomyślnie przez infolinie i spotkanie także umówione pozdrawiam i jestem bardzo wdzięczny za wszelkie porady.
mariano85 Napisano 19 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2013 Joanna30 - kawał dobrej roboty - dziekuje za wypunktowanie i opisanie co i jak!Pare lat temu z wypełnianiem wnisoku było DUŻOOOOO łatwiej bodajże 2-3 strony tylko najważniejsze dane i starczyło, teraz to widze prawdziwy esej. Już niedługo bedzie trzeba wpisywać za ile kupilismy bilet i w jakich liniach lotniczych lol Jeszcze jutro raz przeczytam całość i w środe biore sie za wypłninie wniosków dla rodziców.
mariano85 Napisano 20 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 A jednak dzisiaj znalazłem troche czasu i postanowiłem zacząć wypełniać rodziców wnioski i tu mam pare pyt : co do taty wniosku: Q: Have you ever served in the military? Czy kiedykolwiek służyłeś w wojsku? Nazwa kraju/region (do wybrania z listy)., Rodzaj sił zbrojnych, Stopień/stanowisko, Specjalność wojskowa.Służba wojskowa od - do wybrania z listy.Moj tata ma obecnie 57 lat za jego czasów szło sie do wojska na 2 lata, czyli to tez sie wlicza? Jeżeli tak,.. to ja nie wiem czy on pamieta gdzie co i jak to było :/
kzielu Napisano 20 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Albo sluzyl albo nie. Jak odbywal zasadnicza sluzbe to sluzyl...
haneczka019 Napisano 20 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 A jednak dzisiaj znalazłem troche czasu i postanowiłem zacząć wypełniać rodziców wnioski i tu mam pare pyt : co do taty wniosku: Q: Have you ever served in the military? Czy kiedykolwiek służyłeś w wojsku? Nazwa kraju/region (do wybrania z listy)., Rodzaj sił zbrojnych, Stopień/stanowisko, Specjalność wojskowa.Służba wojskowa od - do wybrania z listy. Moj tata ma obecnie 57 lat za jego czasów szło sie do wojska na 2 lata, czyli to tez sie wlicza? Jeżeli tak,.. to ja nie wiem czy on pamieta gdzie co i jak to było :/ Z pewnością pamięta, takich rzeczy się nie zapomina. To nie był miesiąc, dwa tylko 2 lata jego życia .
Mariuszd945 Napisano 23 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Witam ponownie :-) Jesteśmy z żoną i synem świeżo po rozmowie z konsulem w Krakowie i powiem Wam że była bardzo miła atmosfera, wszystko na pełnym luzie. Padło tylko jedno pytanie: jaki jest cel naszej podróży do USA. Po mojej odpowiedzi odciski palców i słowa miłego Pana konsula: Ok, wszystko jest w porządku. Życzę państwu przyjemnej podróży :-) Teraz tylko czekamy kilka dni na paszporty i zobaczymy na jak długi czas dostaliśmy możliwość odwiedzania Stanów Zjednoczonych. Życzę wszystkim korzystającym z porad tego serwisu, by ich rozmowy były równie miłe i zakończone otrzymaniem wiz. Gorąco pozdrawiam :-)
lukaswaw Napisano 24 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2013 Witam Mam pytanie dotyczące zawodu Jestem Przedstawicielem Apteczny w farmacji to mam właśnie taką nazwę czy mgę zaznaczyć służba zdrowia? Pozdrawiam
nataliaaaW Napisano 24 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2013 Witam. Jestem właśnie w trakcie wypełniania ds-160. O wizę będę starała się w Ambasadzie w Dublinie bo mieszkam w Irlandii. Mój paszport został wydany przez Kosula RP w Dublinie i właśnie stąd moje pytanie... Utknęłam w sekcji ''Passport Information '' na podpunkcie Country/Authority that Issued Passport/Travel Document -- Kraj w którym został wydany paszport (do wybrania z listy) , czy powinnam wpisać tu Polska czy Irlandia? W internecie wyczytałam, że będąc na terenie Ambasady RP w zasadzie jesteśmy na terenie Polski więc nie bardzo wiem co tam wpisać. Następne to -- Where was the Passport/Travel Document Issued?Gdzie został wydany paszport? CityMiasto (jeśli wydał je np. wojewoda dolnośląski, to należy wybrać Wrocław, bo to stolica województwa i tam znajduje się Urząd Wojewódzki, który wydał paszport). czyli tu powinno być Dublin? Z góry bardzo dziękuję za pomoc !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.