Kasiaa82 Napisano 30 Maja 2016 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Tak starałam się jak były nielegalnie. Teraz są na tych kartach z prawem do pracy , mogę podać kategorie kart. Właśnie nie wiem co mam tam zaznaczyć .Teraz moja siostra wychodzi za mąż w sierpniu za obywatela usa ( od niego mamy zaproszenie ) i chcemy lecieć na ślub ( ja, narzeczony i córka).
Joanna30 Napisano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Ale co to znaczy, że są na kartach z prawem do pracy? Co to za wynalazek jest? Zielone karty? Na jakiej podstawie legalizowały swój pobyt? Nam nie musisz odpowiadać. Możesz być o to zapytana na rozmowie. I będziesz musiała podać we wniosku.
Kasiaa82 Napisano 30 Maja 2016 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Nie jest to zielona karta ( o zieloną kartę mama będzie się dopiero strarać ) ,są to karty EAC na podstawie których można legalnie pracować. Tyle wiem.
KaeR Napisano 30 Maja 2016 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 tak Musisz się dowiedzieć od nich więcej. EAD to pozwolenie na pracę a nie status.
Kasiaa82 Napisano 30 Maja 2016 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Ok, dzięki bardzo za odpowiedz , pozdrawiam
sly6 Napisano 30 Maja 2016 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Napiszę tak..trochę osób dostaje EAD a sa tzw nielegalnie..kończy się proces i później ma się legalny pobyt lub tez nie.. A czy dostaniesz wizę to jak widzisz nie będzie to latwe po tym co zrobiła Twoja Mama i siostra. Ty możesz zrobić tak samo. Kaer to zależy kto co wyslal i jak Sa przypadki jak przy ślubach z osobami nielegalnymi..masz pozwolenie na prace a nie masz GC to taki przykład podaje tylko
KaeR Napisano 30 Maja 2016 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Miałem dodać przeważnie nie oznacza, ale nie chciało mi się edytować. :-P
Joanna30 Napisano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 No właśnie, bo tu ważniejszy jest status. I na pewno podejrzenie konsula, że będziesz tak samo kombinować
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.