Gość Violonczela Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 witam, mam pytanie; otóż, czy oprócz bagażu podręcznego mogę zabrać do samolotu np. jakąś niewielką saszetkę, w której upcham pieniądze bilety..? Lecę KLM i Deltą. Nie wiem czy waga jaką podaje przewoźnik dotyczy jednej torby podręcznej, czy np. kg w sumie... Jak to jest?. Pozdrawiam
mi0706 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 waga dotyczy tylko bagażu tzw. rejestrowanego. Bagaż podręczny ma ograniczenia rozmiaru w zależności od linii lotniczych. Szaszetkę możesz mieć.
c4r0 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Bagaż podręczny ma jakiś limit wagowy ale nigdy nie widziałem żeby komuś ważyli torbę jeśli nie jest ona jakaś wielka albo jeśli gość się nie napręża jak Pudzian podnosząc ją Generalnie w podręcznym można mieć jedną dużą torbę/plecak plus mała torebka, np. torebka damska, torba na laptopa, albo nawet niewielki plecak. Więc twoja saszetka to nie problem. Jeśli będzie na tyle mała że do kieszeni ją upchasz to możesz w ogóle jej nie liczyć
KaeR Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Ha, mi ważyli kilka razy. W Warszawie, Londynie i na moim lokalnym lotnisku w USA. Nie zawsze, ale czasem ważą.
Nina7 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Pewnie się zdarza, ale ograniczanie (rozmiarowe i wagowe) bagażu podręcznego to głównie domena tanich linii;) W Lufthansie można oprócz małej walizeczki podręcznej w określonych wymiarach mieć torebkę damską (ja miałam sporą i nikt nic nie mówił), torbę na laptopa czy plecak, jak napisał c4r0, widziałam, że niektórzy mieli jeszcze jakieś reklamówki np. z zakupami z lotniska czy poduszki, zagłówki itp. i nikt się nie czepiał Najlepiej sprawdzić na stronie danych linii na co pozwalają
KaeR Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Tego co kupisz po przejściu przez bramki nikt się nie czepia. Limity rozmiarowe są w każdej cywilizowanej linii. Przeważnie najdłuższy wymiar ma nie przekraczać 21 cali.
c4r0 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Ja po cichu planuję przemycić niedługo snowboard 152cm na carry-on Może mnie wpuszczą
c4r0 Napisano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 To zostawię pod bramką. Kupiłem go jako używany za $60. Teraz pewnie za więcej niż $20-30 go nie sprzedam o ile w ogóle ktokolwiek zechce kupić na wiosnę, więc zaryzykuję.
trend Napisano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 No ja ostatnio do Qataru brałem narty ale nie w podręcznym tylko dodatkowo jako drugi bagaż bezpłatny spokojnie można zabrać i nic to nie kosztuje o ile pamiętam 1 szt deski snowbordowej też się łapie jako narty . Fajna sprawa .Na 100 % w Lufthansa ale gdzieś w USA też to widziałem . Sprawdzić w opisie biletu oraz zgłosić przed wylotem na infolinię to wszystko o nawet jest Lufthansą Twoje narty lecą za darmo Lecąc Lufthansą możesz dodatkowo zabrać ze sobą sprzęt narciarski który nie jest wliczany do bezpłatnego limitu bagażu (nie dotyczy połączeń do Ameryki Północnej) Więcej informacji o przewozie sprzętu narciarskiego http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/pl/info_and_services/baggage?nodeid=3335065&l=pl&cid=1000340#ancAbT2
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.