lipiecpiotr2 Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 pierwszo razo jak bylem po wize to siora juz byla nie legalnie i mowilem ze jest w polsce a byla w usa i dal z usmiechem od ucha do ucha wienc mysle ze nie maja .Dla mnie polska jest zacofana o 20lat od USA nie ma polska takiego systemu kto byle gdzie byl pisze na ipad wien sory jak nie dodam przeecinka czy kropki
Joanna30 Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 Ale Ty nie rozumiesz jednego - nie ma znaczenia, gdzie jest amerykańska ambasada, w Polsce, Norwegii, czy w Nigerii. To jest amerykańska ambasada. System mają jednakowy we wszystkich ambasadach. Poczytaj nasze forum, a sam zobaczysz, że może i nie wiedzą wszystkiego, ale wiedzą coraz więcej i system robi się coraz szczelniejszy. Poza tym wklejka w paszporcie nie znaczy, że nie możesz zostać zawrócony z lotniska.
lipiecpiotr2 Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 ja wiem ze moga zawrócic z lotniska ii mam takie pyt jesli bym dostal wize i sie wybieral do usa to jak bym np wybral lot na floryde albo inny stan moze jest wieksza szansa ze nie cofna na granicy
Joanna30 Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 A jeśli Ci powiem, że tak, to co? Nikt Ci nie odpowie na to pytanie. Odpowiedz sobie raczej na pytanie, kogo stać, żeby co kilka miesięcy latał na kilka miesięcy do Stanów i pomyśl, co powie konsul, kiedy o tym usłyszy.
lipiecpiotr2 Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 kumpel sie zeni w grudniu z amerykanko i mnie zaprosil na swiatka,A kto powiedzial ze lece na wakacje i kto pow ze nie na jakis czas mialem teraz nie wracac ale problemy zdrowotne i musialem wrucic do polski
thomaschicago Napisano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2012 a co myslisz ze maja takie rzeczy kto jest legalnie a kto nie mi sie wydaje ze nie maja tylko maja ile zrodziny ma wize i tutaj trzeba mowic prawde a ambasada w polsce musiala by sie dowiadywac gdzie indziej kto wrucil kto nie jedynie co to maja w usa na granicy kto wlecial do usa i kiedy wylecial z usa jedynie to oni moga cofnac do Polski .Czytalem na innych forach ze jak sie leci do innego stanu to nie ma problemu z wlotem bo pierwszy raz sie jest w tym stanie tylko pisze to co czytalem i Tu cie musze rozczarowac.oczywiscie ze w ambasadzie maja kogo masz czy miales z rodziny kto byl nielegalnie w USA . i gwarantuje ci ze jak urzedas zechce a czesto tak sie zdarza znam to na wlasnej skorze, to nieda ci wizy .Ja kiedys bylem nielegalnie i do dzisiaj nikt nie moze wjechac bo powiedzieli ze zostalem nielegalnie od tego i tego dnia i potem zmienilem status Pamietaj ze kazda sprawa jest indywidualna. Druga rzecz jaka znam od osoby przyblizonej do pracownikow ambasady to oni maja tablice z punktami i jesli ty kwalifikujesz sie na ktorys z tych punktow i oni to przyuwaza to zapomnij o wjezdzie jedna sprawa to plus dla ciebie ze byles tam 2 razy i wrociles w terminie wiec raczej ni epowinienes miec problemu,moze ni ebeda patrzec na to ze siostre masz w usa.
lipiecpiotr2 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2012 Na piątek jestem umowiony z Konsulem w krakowie to zobaczymy co z tego wyjdzie . Miesiac temu rodzice byli po wizy i dostali od strzała na 10 lat bylem troche w szoku nawet sie nie pytali duzo tylko gdzie pracuja i ile planuja przeznaczyc na wyjazd i tyle
Joanna30 Napisano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2012 A napisali we wniosku, że mają w Stanach córkę?
sly6 Napisano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2012 a wiesz o tym ze wiza nie jest wydawana na waznosc jej i mozna ja w kazdej chwili anulowac tak samo Tobie nie wydac wizy za klamstwo i co wtedy bedzie,rodzice maja wize a Ty juz nie ..
lipiecpiotr2 Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2012 ja wczoraj wypełniłem wniosek i napisalem ze mam siostre w stanach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.