sly6 Napisano 10 Maja 2013 Zgłoś Napisano 10 Maja 2013 sa osoby ze sa po maturze i wpisuja ze nie ucza sie i wtedy mowia co i jak i mowia o planach na przyszlosc -jesli zostana zapytane
haneczka019 Napisano 10 Maja 2013 Zgłoś Napisano 10 Maja 2013 ale przecież świadectwo ukończenia szkoły już otrzymał, więc nadal jest uczniem? nie przyczepią się czasami jak się wpisze, że student, jeśli się szkołę skończyło? Wiecie co, ja myślę, że tak na prawdę to taki "problem", to żaden problem .
xox Napisano 10 Maja 2013 Zgłoś Napisano 10 Maja 2013 sa osoby ze sa po maturze i wpisuja ze nie ucza sie i wtedy mowia co i jak i mowia o planach na przyszlosc -jesli zostana zapytane czyli mam rozumieć, że jeśli ktoś robi maturę teraz to może wpisać "Student" i musi się jak najszybciej zapisać na rozmowę by zdążyć jeszcze w trakcie matur?
mmaarreekk Napisano 10 Maja 2013 Zgłoś Napisano 10 Maja 2013 No właśnie bo ja na ten przykład wolałbym po maturach zaraz wyslac wniosek i itd stąd ten problem.
Misuzu Napisano 10 Maja 2013 Zgłoś Napisano 10 Maja 2013 Wpiszcie "student" a na rozmowie wytłumaczycie, ze nadal zamierzacie sie uczyc i aplikować na studia. Ja tak planuje zrobic i mysle, ze to jest odpowiednie.
ilya_ Napisano 11 Maja 2013 Zgłoś Napisano 11 Maja 2013 Nie chce nic mieszac w temacie, ale mozna tez to rozumiec tak, ze ZAZNACZA SIE PRAWDE W CHWILI SKLADANIA PODANIA, APLIKACJI. To jest tak jak np. z loteria dv, nalezy zaznaczyc faktyczny stan na dzien skladania. Wpiszcie "student" a na rozmowie wytłumaczycie, ze nadal zamierzacie sie uczyc i aplikować na studia. Ja tak planuje zrobic i mysle, ze to jest odpowiednie. W ten sposob ludzie mogli by zaznaczac, ze sa zatrudnieni, a na rozmowie wytlumaczyc, ze zamierzja isc do pracy. Potraktujcie moj post tak na marginesie tylko.
mmaarreekk Napisano 11 Maja 2013 Zgłoś Napisano 11 Maja 2013 Jasny gwint to ja już nie wiem. Zostawie Student najwyżej mnie CIA zapuszkuje ;P
xox Napisano 13 Maja 2013 Zgłoś Napisano 13 Maja 2013 Jasny gwint to ja już nie wiem. Zostawie Student najwyżej mnie CIA zapuszkuje ;P napiszesz, że jesteś "student", a oni się ciebie spytają kiedy ukończyłeś/ukończysz szkołę i co wtedy? lepiej wpisać prawdę, czyli "niezatrudniowy" tak jak ilya_ doradza.
mmaarreekk Napisano 13 Maja 2013 Zgłoś Napisano 13 Maja 2013 No i wtedy się wytłumaczę, że nie wiedziałem dokładnie co wybrac przy wypełnianiu DS. Wezmę ze sobą świadectwo itd.
Misuzu Napisano 13 Maja 2013 Zgłoś Napisano 13 Maja 2013 Ja dostalam rade od bliskiej osoby ktora juz latala do usa i powiedziala zeby zaznaczyc student bo uczysz sie i zamierzasz kontynulowac nauke. Tak bedzie dobrze. Jak beda pytac to wytlumaczysz wszystko i bedzie ok :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.