Skocz do zawartości

Maturzysta A Wiza Turystyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

sa osoby ze sa po maturze i wpisuja ze nie ucza sie i wtedy mowia co i jak :) i mowia o planach na przyszlosc -jesli zostana zapytane ;)

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ale przecież świadectwo ukończenia szkoły już otrzymał, więc nadal jest uczniem? nie przyczepią się czasami jak się wpisze, że student, jeśli się szkołę skończyło?

Wiecie co, ja myślę, że tak na prawdę to taki "problem", to żaden problem ;) .

Napisano

sa osoby ze sa po maturze i wpisuja ze nie ucza sie i wtedy mowia co i jak :) i mowia o planach na przyszlosc -jesli zostana zapytane ;)

czyli mam rozumieć, że jeśli ktoś robi maturę teraz to może wpisać "Student" i musi się jak najszybciej zapisać na rozmowę by zdążyć jeszcze w trakcie matur? :P

Napisano

Wpiszcie "student" a na rozmowie wytłumaczycie, ze nadal zamierzacie sie uczyc i aplikować na studia. Ja tak planuje zrobic i mysle, ze to jest odpowiednie.

Napisano

Nie chce nic mieszac w temacie, ale mozna tez to rozumiec tak, ze ZAZNACZA SIE PRAWDE W CHWILI SKLADANIA PODANIA, APLIKACJI. To jest tak jak np. z loteria dv, nalezy zaznaczyc faktyczny stan na dzien skladania.

Wpiszcie "student" a na rozmowie wytłumaczycie, ze nadal zamierzacie sie uczyc i aplikować na studia. Ja tak planuje zrobic i mysle, ze to jest odpowiednie.

W ten sposob ludzie mogli by zaznaczac, ze sa zatrudnieni, a na rozmowie wytlumaczyc, ze zamierzja isc do pracy.

Potraktujcie moj post tak na marginesie tylko.

Napisano

Jasny gwint :) to ja już nie wiem. Zostawie Student najwyżej mnie CIA zapuszkuje ;P

napiszesz, że jesteś "student", a oni się ciebie spytają kiedy ukończyłeś/ukończysz szkołę i co wtedy? ;) lepiej wpisać prawdę, czyli "niezatrudniowy" tak jak ilya_ doradza.

Napisano

Ja dostalam rade od bliskiej osoby ktora juz latala do usa i powiedziala zeby zaznaczyc student bo uczysz sie i zamierzasz kontynulowac nauke. Tak bedzie dobrze. Jak beda pytac to wytlumaczysz wszystko i bedzie ok :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...