Skocz do zawartości

Dv2014 - Wylosowany / Nie Wylosowany

shmehr

Czy zostałeś wylosowany w DV2014?  

186 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zosta?e? wylosowany w DV2014?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

taka mala rada ,prosze wszystkich o czytanie tematow z roku ubieglego ,o dv 2013 i nie bedzie ze zdaje mi sie lecz tak jest :)

tak to nie jest zle ze sie idzie po wize po slubie lecz nalezy pokazac na rozmowie ze sie znalo z kims wczesniej,aby nie wyszlo ze slub jest dla samego GC ;)

• Odpowiedzi 616
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No nie udało się. Ale...z drugiej strony cieszę się bo nie muszę czekać na rozmowe, tylko zdaję TOEFL i lece tam na studia do Community College. Gratuluje wszystkim szczęśliwcom szczerze. :)

Napisano

wszyscy jak do tej pory ja mam rozmowe w ten poniedziałek i też pobraliśmy się miesiąc po ogłoszeniu wyników w tamtym roku:) ale z racji wysokiego numeru rozmowę mamy teraz :) ale szanse są i to duże :) Bo już wygraliście :)

OLUDOMI Czy mozesz napisac jak wysoki numer (tak mniej wiecej) mieliscie?

Napisano

OLUDOMI Czy mozesz napisac jak wysoki numer (tak mniej wiecej) mieliscie?

,

szok :) a jak długo czeka się na rozmowę z konsulem? zdarzają się w ogóle sytuacje, że nie przyznają tych wiz, mimo wylosowania ich w loterii? Dzięki za światełko nadziei :)

Napisano

,

szok :) a jak długo czeka się na rozmowę z konsulem? zdarzają się w ogóle sytuacje, że nie przyznają tych wiz, mimo wylosowania ich w loterii? Dzięki za światełko nadziei :)

23 2** :) poczytaj forum dostałam informacje o rozmowie z konsule 13 marca a rozmowę mam 6 maja :) nie dadzą tym co nie spełniają podstawowych warunków miedzy innymi wykształcenie średnie głównego aplikanta :) a ty jaki masz?

Napisano

Tomey, tak jak już ktoś wspomniał to nie jedyny rodzaj wizy. Skoro nie dane mi było wylosowanie DV, będę próbował za rok, ale też zwiększał swoje kwalifikacje i doświadczenie aby móc wyjechać na wizie pracowniczej (co na pewno da mi większą satyfakcje). Poza tym jak to mówią: "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma". P.S. Zuckerberg i Gates już o nas walczą: www.fwd.us

Wiza pracownicza ma tę główną wadę, że o ile jakimś cudem ją dostaniemy, to jesteśmy uzależnieni od konkretnego pracodawcy. Nie jesteśmy rezydentami (dopiero bodaj po kilku latach pobytu można się starać o zieloną kartę) i w każdej chwili możemy być zmuszeni wrócić do kraju. Wiadomo, że to i tak świetna sprawa, no ale jednak dopiero zielona karta zapewnia ten komfort psychiczny.

Napisano

i sa tez inne czynniki, np czy dasz sobie rade w USA...

pavel ale nikt Ci nie da GC od tak sobie ze siedzisz na wizie pracowniczej ;) to jest np sponsorowanie pracownicze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...