koszykarz1996 Napisano 2 Maja 2013 Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 Witam . Pod koniec tego miesiąca wybieram się do USA na 2-3 tygodnie ( turystycznie oczywiście ). Mam zamiar kupić bilet lotniczy tylko w jedną stronę ( bilet na drogę powrotną zakupiłbym w usa ) Czy nie miałbym przez to żadnych problemów na granicy , że mam tylko bilet w jedną stronę ?? Pytam się bo nie wiem czy potrzebny jest bilet w dwie strony , żeby mnie wpuścili .Aktualnie nie stać mnie na bilet powrotny ( przelew gotówki będzie dopiero wtedy gdy będę w stanach ). Pozdrawiam .
Joanna30 Napisano 2 Maja 2013 Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 Z biletem w jedną stronę i bez odpowiedniej wizy, która by uzasadniała taki bilet, możesz w ogóle nie zostać wpuszczony na pokład samolotu. I czy bilet w jedną stronę nie jest czasem sporo droższy od biletu w dwie strony?
koszykarz1996 Napisano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 mam wizę turystyczną . a bilet powrotny chciałbym kupić w usa ponieważ dopiero wtedy bym miał odpowiednią ilość gotówki na ten cel . W polsce musiałbym pożyczać .
KaeR Napisano 2 Maja 2013 Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 Jak powiedziała Joanna, dziwne jest, że bilet w jedna stronę jest dużo droższy niż w dwie, do tego stopnia, że ostatnio kupowałem bilet w dwie strony bo był tańszy niż w jedną i nie wykorzystałem lotu powrotnego. Musisz lecieć do jakiegoś egzotycznego miasta chyba. Oczywiście bilet w jedną stronę na tak krótki okres może spowodować powrót z granicy.
sly6 Napisano 2 Maja 2013 Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 a chcesz sie tak tlumaczyc na lotnisku ze nie miales kasy na bilet i bedziesz ja miec tak wiec pozycz kase i bedziesz spokojny
Misuzu Napisano 2 Maja 2013 Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 Za cene biletu w jedna strone kupisz dwa bilety w obie strony. Wiec lepiej porzyczyć kase a potem oddać, tak myslę.
Joanna30 Napisano 2 Maja 2013 Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 Ale jeśli masz pieniądze na bilet w jedną stronę, to spokojnie wystarczy Ci na bilet w dwie strony. No, chyba że jeszcze w ogóle nie sprawdzałeś, jakie są ceny i wydaje Ci się, że to tak jak np. z cenami biletów PKP, kiedy w dwie strony zwykle jest dwa razy drożej. Tu tak nie jest.
misfer Napisano 2 Maja 2013 Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 Lepiej w dwie kupic. Mi uciekl samolot a mialem bilet bez mozliwosci zmiany daty (urok korków w NYC) i kupilem bilet z USA do PL w jedna strone za taka sama cene :/ wiec lepiej w dwie
ilya_ Napisano 3 Maja 2013 Zgłoś Napisano 3 Maja 2013 Lepiej w dwie kupic. Mi uciekl samolot a mialem bilet bez mozliwosci zmiany daty (urok korków w NYC) i kupilem bilet z USA do PL w jedna strone za taka sama cene :/ wiec lepiej w dwie i nic nie dalo sie ugadac, aby np wrzucili Cie na rejs nastepnego dnia ? czy na jakis najblizysz mozliwy termin ? [oczywsicie w ramach kupionego juz biletu]próbowałeś ?
Jackie Napisano 3 Maja 2013 Zgłoś Napisano 3 Maja 2013 Mojej mamie nawiał samolot, z jej winy oczywiście - poszła do innej bramki i czekała... nie wiadomo na co Bez problemu wcisnęli ją na następny lot.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.