runawaybrode Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 Kochani forumowicze czy ktoś ma jakiś wzór tego listu od znajomego, który możemy przynieść na interview? (od osoby oferującej nam miejsce do spania, jedzenie, pomoc w szukaniu pracy )
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 I-134 od znajomego http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/public_charge.html
runawaybrode Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 I-134 od znajomego http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/public_charge.html THANK YOU !
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 co do listu to ,podaje ktos swoje dane,Twoje i pisze ze Tobie pomoze np noclegu
runawaybrode Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 co do listu to ,podaje ktos swoje dane,Twoje i pisze ze Tobie pomoze np noclegu I taki list jest równoważny z tym formularzem I - 134? Jak uważasz czy na interview ten formularz I- 134 wystarczy do uzyskania GC czy powinnam jeszcze przynieść wyciąg z konta bankowego?
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 Jedne osoby mialy I-134 inne znow list i takie cos przechodzilo wazne jak Ty wypadniesz na rozmowie jak masz konto i cos na nim to wez to ze soba
mi0706 Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 Kochani forumowicze czy ktoś ma jakiś wzór tego listu od znajomego, który możemy przynieść na interview? (od osoby oferującej nam miejsce do spania, jedzenie, pomoc w szukaniu pracy ) Ja miałem mieć I-134, ale nie doszedł na czas, więc znajomy wysłał mi prostego maila, że mogę u niego mieszkać i takiem tam, wystarczyło, ale Konsul nawet nie patrzyła na to zbytnio, interesowały ją inne rzeczy.
serafina Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 Ile circa trzeba wykazac na koncie bankowym?
runawaybrode Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 Ja miałem mieć I-134, ale nie doszedł na czas, więc znajomy wysłał mi prostego maila, że mogę u niego mieszkać i takiem tam, wystarczyło, ale Konsul nawet nie patrzyła na to zbytnio, interesowały ją inne rzeczy. A co Panią Konsul interesowało?
mi0706 Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 Ile circa trzeba wykazac na koncie bankowym? Nie ma określonej kwoty, ani wymogu okazywania wyciągu konta. Musisz na rozmowie zaprezentować się tak, aby przekonać konsula do tego, że dasz sobie radę na miejscu. Liczą się słowa, a nie papierki! A co Panią Konsul interesowało? Interesowało ją czy minęło już 10 lat mojego zakazu (byłem w US nielegalnie prawie 5 lat). Oraz potwierdzenie obywatelstwa moich dzieci, bo one się tam urodziły.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.