tomey Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 za to ten czas nie liczy sie do obywatelstwa .wez tez takie cos pod uwage. Jesteś tego pewny sly? Czyli, że jak przez 5 lat będę jeździł na wakacje poza USA to mi to odliczą?
kzielu Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 http://www.uscis.gov/us-citizenship/citizenship-through-naturalization/continuous-residence-and-physical-presence-requirements-naturalization Jak na wakacje to nie, Jak wyjedziesz na dluzej to tak. Szczegoly w linku powyzej. Zielona karta jest do mieszkania w US.
tomey Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Na dłużej czyli ile? Powyżej 2-óch tygodni, miesiąca, pół roku? Dzięki kzielu za linka ale na razie nie chce mi się go czytać
kzielu Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 A mi sie nie chce Ci odpowiadac... Przeczytaj linka.
tomey Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Wnoszę z tego że odpowiedź nie jest jednoznaczna tylko złożona, W przeciwnym razie na pewno nie omieszkałbyś mi odpowiedzieć, chyba, że nie wiesz Kzielu, tak naprawdę to nie to, że mi się nie chce tylko tak naprawdę mój angielski słaby jeszcze
kzielu Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Jest zlozona. 6 miesiecy _moze_ spowodowac przerwanie continuous residence a poza tym trzeba byc fizycznie obecnym przez 30 miesiecy w czasie 5 lat zeby sie kwalifikowac, dodatkowo trzeba przebywac 3 miesiace przed wyslaniem N-400 w stanie w ktorym sie aplikuje o obywatelstwo.
tomey Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Piękne dzięki za odpowiedź. Reasumując: w ciągu 5 lat trzeba przebywać minimum 2,5 roku, a poza granicą nie pozostawać dłużej jak pół roku.
sly6 Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 odpowiedz byla do pytania serafiny oraz mi co napisal 1 rok czasu po za USA poczytaj sobie posty Gucia za co On stracil GC.
serafina Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Czytam posty Gucia i nie mogę znaleźć info za co jemu zabrali. Za co Gucio stracił GC?
sly6 Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 http://forum.usa.info.pl/topic/19937-powracajacy-rezydent/ tak sobie latal Gucio i urzednik mu powiedzial ze moga byc problemy i byly problemy takie latanie co 6 miesiecy moze nie wyjsc i mozna miec odebrana GC. mowimy tutaj o czestych takich podrozach,jakby sie mialo wize turystyczna
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.