Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

...i "high school diploma or equivalent". 12 lat nie wystarczy. Jak skocze podstawowke, ale powtarzalem klasy cztery razy, to sie nie kwalifikuje pomimo 12 lat.

podstawówka 8,zawodówka 3 liceum 2 bez matury

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

podstawówka 8,zawodówka 3 liceum 2 bez matury

Wedlug tego co jest napisane w internecie, to sie kwalifikujesz. Wedlug polskiego prawa masz wyksztalcenie srednie.

Napisano

Wedlug tego co jest napisane w internecie, to sie kwalifikujesz. Wedlug polskiego prawa masz wyksztalcenie srednie.

tez tak myslalam wysylajac zgloszenie :) jeszcze jedno czy zabezpieczeniem finansowym moze byc wartosc mieszkania wlasnosciowego?

Napisano

Pani przeglądała dokumenty no i mówiła że nie ma wglądu do takiej listy że to konsul z osobna rozpatruje takie rzeczy , a moim zdaniem do w Kentucky powinni takie rzeczy rozpatrywać a nie dawać szansę ludziom którzy się nie kwalifikują ludzka głupota nie zna granic... Przecież ja nie jestem w stanie wszystkiego się dopatrzeć ja mam wykształcenie średnie no ale co z tego skoro mąż wylosował więc moje świadectwo tutaj by nic nie dało..

Napisano

Piszesz ludzka głupota nie zna granic...

A tymczasem to Twój mąż nie powinien w ogóle aplikować, skoro nie spełniał minimalnych wymagań.

Rozumiem, że jesteś rozżalona, bo nie dostaliście wiz, a do tego straciliście sporo pieniędzy...

Ale wymagania loterii są takie, jakie są.

Napisano

Pani przeglądała dokumenty no i mówiła że nie ma wglądu do takiej listy że to konsul z osobna rozpatruje takie rzeczy , a moim zdaniem do w Kentucky powinni takie rzeczy rozpatrywać a nie dawać szansę ludziom którzy się nie kwalifikują ludzka głupota nie zna granic... Przecież ja nie jestem w stanie wszystkiego się dopatrzeć ja mam wykształcenie średnie no ale co z tego skoro mąż wylosował więc moje świadectwo tutaj by nic nie dało..

Za nie bycie w stanie sie wszystkiego dopatrzec (a w tym przypadku nie wszystkiego tylko najbardziej podstawowych informacji - chocby na forum w ktoryms z watkow bylo od odmowie z tego samego powodu) sie placi....

Napisano

z drugiej strony - ślusarz/spawacz znajdzie pracę w trymiga. A mgr filozof może mieć z tym problemy

Monkaa spróbujcie szczęścia w UE / Norwegia, tam chyba mąż ma szanse na znalezienie pracy

Może po prostu USA nie dla Was pisane, z resztą nie wiadomo czy i dla mnie :) Pozdrawiam i życzę szczęścia, chociaż tego ostatniego nie można Wam odmówić skoro mieliście szczęście w samej loterii

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...