serafina Napisano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2014 Wiecie może czy selectee notification letter to ten dokument który można odczytać na ich stronie w którym jest data i godzina rozmowy? Mi się wydaje że to raczej jest ten pierwszy, z inf. że zostało się wylosowanym i z case number. Ale może warto zabrać na rozmowę te dwa list? Czy braliście 2 zdjęcia do lekarza? Czy musiały one mieć parametry podane na str ambasady? Dzięki z góry za odpowiedź.
uslow Napisano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2014 Wiecie może czy selectee notification letter to ten dokument który można odczytać na ich stronie w którym jest data i godzina rozmowy? Jeżeli jesteś przed wysłaniem formularzy do KCC to jest to ten dokument z informacją o wylosowaniu, trzeba go dołączyć do tych wysyłanych formularzy. Ja zapobiegawczo zrobiłem kilka wydruków i wziąłem na wszelki wypadek jeden egzemplarz na rozmowę. Jeśli natomiast jesteś po wylosowaniu i bezpośrednio przed rozmową z konsulem to zaloguj się jeszcze raz w miejscu, gdzie sprawdza się czy ktoś jest wylosowany, powinien tam się pojawić nowy list/letter z informacją kto, kiedy, gdzie i o której ma rozmowę z konsulem. Musisz wydrukować ten list i zabrać go na rozmowę, to jakby takie zaproszenie, jest też barcode na tym dokumencie.
serafina Napisano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2014 Czy zaświadczenie o niekaralności może być wystawione 1miesiąc przed rozmową? Na str ambasady jest jedynie napisane że powinno być wystawione w krótkim terminie przed terminem rozmowy Pytam, bo nie chcę aby z tego powodu mnie odesłano z rozmowy
Gość miqhs Napisano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2014 Może i jest ważne rok dla Ambasady.
serafina Napisano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2014 "Zaświadczenie o niekaralności/karalności.(...) z kraju obecnego zamieszkania powinno zostać wydane na krótko przed rozmową w konsulacie. Dokument zachowuje ważność w ciągu 12 miesięcy od chwili wydania." Powinni napisać konkretnie, czy 1 miesiąc to jest "wydane na krótko przed rozmową" Dzięki za odpowiedz
leszekny Napisano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2014 Witam Nasze spotkanie już za dwa tygodnie a po zalogowaniu na stronie, na której trzeba było się zarejestrować; https://cgifederal.secure.force.com w dolnym środkowym panelu ciągle widnieje informacja; "Brak obecnie wyznaczonych spotkań wizowych." Czy to jest normalne, czy mamy się martwić i dzwonić na inf ambasady? Dodam, ze przy rejestracji podaliśmy datę spotkania i wybraliśmy miejsce odbioru paszportów.
Gość miqhs Napisano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2014 Nie macie się martwić, u nas też tak się wyświetlało.
serafina Napisano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2014 Czy na rozmowę do ambasady warto wziąć ze sobą zaświadczenie o zatrudnieniu?
Gość miqhs Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 Ja wzięłam cały plik dokumentów typu świadectwa pracy za caly okres zatrudnienia. Nie przydały się, Konsul tylko stwierdził, że mamy z mężem doświadczenie w firmach amerykanskich. Ja bym radziła wziąć, a może padnie takie pytanie. Miałam też wydruk z konta bo ludzie pisali o pytaniach dotyczących zabezpieczenia finansowego. Konsul też nas nie pytał o to.
uslow Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 Na 100% pytają czy było się w US i czy masz tam znajomych/rodzinę. My też mieliśmy wyciąg z rachunku bankowego (też nie pytali). Pytali nas o ukończone kierunki studiów. Co zamierzamy tam robić - praca/edukacja. Najbardziej to się chyba angielski przyda na rozmowie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.