Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiecie może czy selectee notification letter to ten dokument który można odczytać na ich stronie w którym jest data i godzina rozmowy?

Mi się wydaje że to raczej jest ten pierwszy, z inf. że zostało się wylosowanym i z case number. Ale może warto zabrać na rozmowę te dwa list?

Czy braliście 2 zdjęcia do lekarza? Czy musiały one mieć parametry podane na str ambasady?

Dzięki z góry za odpowiedź.

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Wiecie może czy selectee notification letter to ten dokument który można odczytać na ich stronie w którym jest data i godzina rozmowy?

Jeżeli jesteś przed wysłaniem formularzy do KCC to jest to ten dokument z informacją o wylosowaniu, trzeba go dołączyć do tych wysyłanych formularzy. Ja zapobiegawczo zrobiłem kilka wydruków i wziąłem na wszelki wypadek jeden egzemplarz na rozmowę.

Jeśli natomiast jesteś po wylosowaniu i bezpośrednio przed rozmową z konsulem to zaloguj się jeszcze raz w miejscu, gdzie sprawdza się czy ktoś jest wylosowany, powinien tam się pojawić nowy list/letter z informacją kto, kiedy, gdzie i o której ma rozmowę z konsulem. Musisz wydrukować ten list i zabrać go na rozmowę, to jakby takie zaproszenie, jest też barcode na tym dokumencie.

Napisano

Czy zaświadczenie o niekaralności może być wystawione 1miesiąc przed rozmową? Na str ambasady jest jedynie napisane że powinno być wystawione w krótkim terminie przed terminem rozmowy

Pytam, bo nie chcę aby z tego powodu mnie odesłano z rozmowy :huh:

Napisano

"Zaświadczenie o niekaralności/karalności.(...) z kraju obecnego zamieszkania powinno zostać wydane na krótko przed rozmową w konsulacie. Dokument zachowuje ważność w ciągu 12 miesięcy od chwili wydania."

Powinni napisać konkretnie, czy 1 miesiąc to jest "wydane na krótko przed rozmową"

Dzięki za odpowiedz

Napisano

Witam

Nasze spotkanie już za dwa tygodnie a po zalogowaniu na stronie, na której trzeba było się zarejestrować; https://cgifederal.secure.force.com w dolnym środkowym panelu ciągle widnieje informacja; "Brak obecnie wyznaczonych spotkań wizowych." Czy to jest normalne, czy mamy się martwić i dzwonić na inf ambasady?

Dodam, ze przy rejestracji podaliśmy datę spotkania i wybraliśmy miejsce odbioru paszportów.

Napisano

Ja wzięłam cały plik dokumentów typu świadectwa pracy za caly okres zatrudnienia. Nie przydały się, Konsul tylko stwierdził, że mamy z mężem doświadczenie w firmach amerykanskich. Ja bym radziła wziąć, a może padnie takie pytanie. Miałam też wydruk z konta bo ludzie pisali o pytaniach dotyczących zabezpieczenia finansowego. Konsul też nas nie pytał o to.

Napisano

Na 100% pytają czy było się w US i czy masz tam znajomych/rodzinę. My też mieliśmy wyciąg z rachunku bankowego (też nie pytali). Pytali nas o ukończone kierunki studiów. Co zamierzamy tam robić - praca/edukacja. Najbardziej to się chyba angielski przyda na rozmowie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...