gotti1940 Napisano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 Wiecie może w jakiej formie przedstawić środki finansowe? Wyciąg z konta? Coś z pieczątką banku?
serafina Napisano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 ja mam zaświadczenie z banku (płatne 50 zł) plus biorę wydruki z konta (z kilku miesięcy)
uslow Napisano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 adrianomucha, dnia 04 Cze 2014 - 01:56, napisał: A do mnie właśnie dzisiaj dotarł paszport z wizą :D także teraz czas na załatwienie wszystkiego co pozostało w Polsce i w październiku kierunek NY. :D :D PS. Może ktoś z użytkowników wybiera się w tym czasie do NY? Gratuluje Ja dostalem paszport i dokumenty wczoraj. Zamierzam poleciec w podobnym terminie, ale jeszcze nei wiem czy to bedzie NY czy Chicago. Pozdrawiam No to się widzimy bo ja do NY pod koniec lipca frunę i trochę tam pobędę, przynajmniej ze 3 mce żeby zrobić status rezydenta Stanu Nowy Jork do wyrobienia prawa jazdy (trzeba mieszkać 90 w tym stanie)
NatiGrzes Napisano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Jesli oficjalnie sie potwierdzi to zabraklo mi ok. 80 numerow zeby sie zmiescic na sierpien. We wrzesniu juz powinno sie udac we wrześniu musi się udać, nie ma bata! na wrzesień poprosze skok o 2300
leszekny Napisano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 adrianomucha, dnia 04 Cze 2014 - 01:56, napisał: No to się widzimy bo ja do NY pod koniec lipca frunę i trochę tam pobędę, przynajmniej ze 3 mce żeby zrobić status rezydenta Stanu Nowy Jork do wyrobienia prawa jazdy (trzeba mieszkać 90 w tym stanie) te 3 miesiące czekania na prawo jazdy jest dla mnie trochę dziwne. Czemu tak?
leszekny Napisano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 we wrześniu musi się udać, nie ma bata! na wrzesień poprosze skok o 2300 Średni skok dla EU to 3300 więc spokojnie możesz kompletować papiery
anka89 Napisano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Kiedy trzeba sie zarejestrowac w TNT jesli jest juz zaproszenie na rozmowe na lipiec mozna juz? czy doiero przed sama rozmowa??Jeśli sprawa dotyczy mnie i meza maja byc zarejestrowane dwie osoby w TNT.
leszekny Napisano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Kiedy trzeba sie zarejestrowac w TNT jesli jest juz zaproszenie na rozmowe na lipiec mozna juz? czy doiero przed sama rozmowa??Jeśli sprawa dotyczy mnie i meza maja byc zarejestrowane dwie osoby w TNT. Możecie sie ju zarejestrować. Jedna rejestracja jako główny aplikant DV1 i dodajemy osobę dependent DV2. Drukujemy po jednej stronie dla każdego z UID i kodem kreskowym.
NatiGrzes Napisano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 adrianomucha, dnia 04 Cze 2014 - 01:56, napisał: No to się widzimy bo ja do NY pod koniec lipca frunę i trochę tam pobędę, przynajmniej ze 3 mce żeby zrobić status rezydenta Stanu Nowy Jork do wyrobienia prawa jazdy (trzeba mieszkać 90 w tym stanie) Nie wiem jak jest w NY ale w NJ przy wyrabianiu prawa jazdy jest dosłownie masakra! Po pierwsze trzeba sobie zarezerwował pół jak nie cały dzień :/ i potrzeba 6 punktów! Ja musiałam kombinować i jeździć po bankach bo potrzebowałam kartę z jednego banku, wyciąg z jakimiś transakcjami z drugiego banku, czeka startowego ale wyrwanego czyli pojedyńczego z tego banku co wyciąg, prawo jazdy polskie, prawo jazdy międzynarodowe, a najlepiej jeszcze jakbym coś tu miała na siebie ;P Zdjęcia robią na miejscu, testy na miejscu, jest wersja po polsku i po angielsku do wyboru, generalnie pytania nie są straszne...idziesz i zdajesz i dostajesz od ręki prawko więc żeby nie robić jazdy w NJ to weźcie ze sobą polskie prawko i międzynarodowe! :-) Średni skok dla EU to 3300 więc spokojnie możesz kompletować papiery Ja już mam wszystko skompletowane, czekam tylko na kiedy bilety do PL kupować i sruuuuu na badania i interview
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.