paradoox Napisano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2013 Ponoć może to potrwać nawet do końca miesiąca. btw. Zazdroszczę numeru
misiaczeq19911 Napisano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2013 Witam Prosze o pomoc wyslosowalam GC. Tylko jest maly problem. Ja mam jeszcze dwa lata studiow. Co z tej sytuacji zrobic jeslibym otrzymala karte, a studiow na pewno nie rzuce. Z gory dziekuje i pozdrawiam:)
mi0706 Napisano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2013 nie ma problemu. bedziesz tylko potrzebowac troche kasy na bilety lotnicze. przynajmniej dwa razy bedziesz musiala poleciec zeby twoja karta nie stracila waznosci.
SuperTraveller Napisano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2013 Witam Prosze o pomoc wyslosowalam GC. Tylko jest maly problem. Ja mam jeszcze dwa lata studiow. Co z tej sytuacji zrobic jeslibym otrzymala karte, a studiow na pewno nie rzuce. Z gory dziekuje i pozdrawiam:) Poczytaj o tzw. "Białym Paszporcie". Podobne pytania pojawiały się już wielokrotnie na forum.
mikun Napisano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2013 Poczytaj o tzw. "Białym Paszporcie". Podobne pytania pojawiały się już wielokrotnie na forum. Z tego co mi wiadomo to tzw biały paszport załatwia sie tylko tam na miejscu a nie w polsce i trzeba mieć wazny powód żeby go dostać, w sytuacji "wylosowałam GC ale chce z niego skorzystać jeszcze nie teraz" raczej taka opcja odpada
sly6 Napisano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2013 mikun studia moga byc takim czyms co jest nowe i istotne to nalezy czekac na odciski palcow aby cos wyszlo z takim paszportem
serafina Napisano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2013 jesli GC to dla Ciebie taki problem to po co w ogole sie o nia staralas? przeciez chyba wiedzialas, jak bedzie (m.in. brak wyksztalcenia, czy doswiadczenia zawodowego). narzekac potrafi kazdy. troche wiary i samozaparcia! logicznym jest, ze na kierowniczym stanowisku od razu nie wyladujesz. popracuj troche, nawet na kiepskim stanowisku, zdobadz jakies doswiadczenie w pracyw USA, podciagnij swoje kwalifikacje a za jakis czas bedzie inaczej - i nie mowie tu za miesiac, czy dwa. UIC to nie jedyny uniwerek. jest jeszce DePaul, NorthEastern... Sa tansze niz UIC. znajdz sobie jakis wolontriat - zawsze jakies doswiadczenie zdobedziesz. jestes mloda wiec mozliwosci masz wiele. trzeba tylko chciec je znalezc. narzekaniem jeszcze nikt nic nie osiagnal. a twoj start, jako imigranta, zawsze bedzie trudniejszy niezaleznie od tego, czy jestes w USA, Anglii, czy Francji.. Ja swoja prace - asystent brokera - znalazlam po tygodniu. Kokosow z tego nie mam, ale zawsze moglo byc gorzej. Sporo sie ucze, patrze na to, jak na szanse zdobycia doswiadczenia. Dobrze sobie radze, szef chce mnie wyslac do szkolu na specjalny kurs. Kto wie, moze za jakis czas zrobie sobie licencje. Chicago to ogromne miasto. Nie wierze, ze jedyna opcja pracy dla ciebie jest bycie kasjerka. Ale szefem tez od razu nie zostaniesz. gdzies trzeba zaczac. Z poprzednich postów wynika że studiujesz w USA... Potencjalny pracodawca inaczej patrzy na taką osobę. Nie będę nikogo oceniać na tym forum, ale każdy mam prawo wyrazić swoje zdanie, jak również wątpliwości bo nie każdy jest odważny i taki hop do przodu. A imigrantowi z Polski trudniej jest za oceanem niż w Europie. Pozdr!
Justi_87 Napisano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2013 ja rowniez jestem imigrantem z Polski (DV2013) i tu tez skonczylam swoje studia.
slowik1 Napisano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2013 Nareszcie:) Dostalem mail z info, ze zmienil mi sie status. Sprawdzone, interview ustalone na pazdziernik z dokladna data i godzina:) Wiec czekanie sie oplacilo:) Sprawdzcie u siebie:)
paradoox Napisano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2013 Nareszcie:) Dostalem mail z info, ze zmienil mi sie status. Sprawdzone, interview ustalone na pazdziernik z dokladna data i godzina:) Wiec czekanie sie oplacilo:) Sprawdzcie u siebie:) Trzymamy kciuki i nie zapomnij zdać relacji jak było na rozmowie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.