leszekny Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Nigdzie nie ma info o zdjęciach więc chyba nie będę robił kolejnych odbitek i płacił Checklist Below is a checklist of documents to bring to your interview. Please assemble them in the following order and bring original documents: 1.For Principal Applicant (DV Winner): Appointment Letter Two photographs (2” X 2”) Passport Birth Certificate Divorce Decree (If Applicable) Marriage Certificate Police Certificate Academic Certificates for all degrees including Transcripts Photocopies of all the above documents Postal Address in the U.S
viciu080 Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Checklist Below is a checklist of documents to bring to your interview. Please assemble them in the following order and bring original documents: 1.For Principal Applicant (DV Winner): Appointment Letter Two photographs (2” X 2”) Passport Birth Certificate Divorce Decree (If Applicable) Marriage Certificate Police Certificate Academic Certificates for all degrees including Transcripts Photocopies of all the above documents Postal Address in the U.S No dobrze już dobrze Ale skoro nie potrzeba to faktycznie po co, niepotrzebnie dałem jedno wizowe lekarzowi mogłem dać inne. Co do przedostatniego punktu to oprócz oryginałów mam wziąć jeszcze kopie wszystkiego?
mi0706 Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 a na stronie ambasady masz taką checkliste: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_dv.html i tam o zdjęciach jest mowa. Co do przedostatniego punktu to oprócz oryginałów mam wziąć jeszcze kopie wszystkiego? tak weź ze sobą kopie, bo oryginały są do wglądu i później dostaniesz je z powrotem.
viciu080 Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Academic Certificates for all degrees including Transcripts - czyli liceum i studia czy same studia wystarczą? Transcripts czyli odpisy? "Dokumenty finansowe" - już była o tym dyskusja, w końcu potrzebne czy nie?
Michalek Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Witam, ostatnio brałem zaświadczenie o niekaralności na kurs, ale okazało się, że kurs się nie odbędzie. Czy to zaświadczenie z 16 września, mogę wziąć na rozmowę, która odbędzie się w połowie listopada?? Będzie ono jeszcze wtedy ważne??
mi0706 Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Academic Certificates for all degrees including Transcripts - czyli liceum i studia czy same studia wystarczą? Transcripts czyli odpisy? "Dokumenty finansowe" - już była o tym dyskusja, w końcu potrzebne czy nie? Oryginał dyplomu. finansowe, lepiej mieć przy sobie. Witam, ostatnio brałem zaświadczenie o niekaralności na kurs, ale okazało się, że kurs się nie odbędzie. Czy to zaświadczenie z 16 września, mogę wziąć na rozmowę, która odbędzie się w połowie listopada?? Będzie ono jeszcze wtedy ważne?? Polecam czytanie listy ze zstrony amabasady http://polish.poland...ecklist_dv.html
Michalek Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Chodzi mi tylko czy zaświadczenie, które brałem 3 dni temu będzie ważne za 2 miesiące.
mi0706 Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 a natej stronie (amabasady) napisane jest: "Dokument zachowuje ważność w ciągu 12 miesięcy od chwili wydania. "
viciu080 Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 To ile powinienem mieć cash'u żeby mnie nie odrzucili i jak mam to przedstawić?
Justi_87 Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 tutaj nie ma zadnej reguly. Z rozmow z poprzedniej loterii wynika, ze nikogo o kwestie finansowe nie pytali. Mnie tez nie, a mialam i wyciag z banku i affidavit of support. Tutaj wiele tez zalezy od tego, czy jedziesz "na zywiol" tzn. nie majac tam nikogo, czy tez na miejscu jest ktos, kto bedzie w stanie ci pomoc, przynajmniej na poczatku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.