tinki Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 Bilet na nazwisko jakie widnieje w paszporcie. Jesli Twoj paszport bedzie wazny jeszcze przez kilka lat, to tak jak Beata, zrobisz obywatelstwo i wyrobisz amerykanski. Ja sie jakos nie moge do tego zabrac, a juz od 2012 moglam miec amerykanski paszport, ale jakos mi zeszlo i nie moge sie zabrac do tego...
Nigella Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 Tinki, wcale sie nie dziwie, nie ma nic gorszego niz robota papierkowa i uzeranie sie z urzednikami Beata, i tego Ci wlasnie zazdroszcze, powodzenia! Jeszcze raz dziekuje za pomoc - i ciesze sie, ze zapytalam o bilet, bo nie wiem czemu, ale bylam przekonana, ze wazniejsza jest zielona karta i nowe nazwisko.
andyopole Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 Bilet na nazwisko jakie widnieje w paszporcie. Jesli Twoj paszport bedzie wazny jeszcze przez kilka lat, to tak jak Beata, zrobisz obywatelstwo i wyrobisz amerykanski. Ja sie jakos nie moge do tego zabrac, a juz od 2012 moglam miec amerykanski paszport, ale jakos mi zeszlo i nie moge sie zabrac do tego... ...podobnie jak ja. Moze w tym roku sie zabiore.
pelasia Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 ...podobnie jak ja. Moze w tym roku sie zabiore. Ha ha ha ja tez juz od ponad roku sie zabieram. Obiecałam sobie, ze w marcu tego roku na 100%. Moje tempo powinno wtedy trochę zwolnić
sly6 Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 Niggella to nie masz nikogo ze znajomych,przyjaciol w Polsce czy tez na forum kto by poszedl i umiejscowil akt slubu nie musisz tego osobiscie robic lub tez rodzina czytalas moze o takiej opcji,jest tansza,szybsza co do czasu oczekiwania na paszport to zalezy jaki okres czasu ,czy wakacje czy tez po za wakacjami . sa osoby ze maja te samo nazwisko,umiejscawiaja akt slubu i paszport jest nadal wazny
pelasia Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 Zawsze można umiejscowic przez ambasadę poczta ( kiedyś czytakam, ze nie potrzeba być osobiście ) następnie w ciagu tych 90 dni wyjechać do PL i zrobić paszport. Potrzeba na to najczesciej solidnego miesiąca (w PL). Ja mam stare nazwisko na paszporcie a nowe na GC. Ale rownież stwierdzilam, ze wyrobie sobie amerykańskie po obywatelstwie, to pózniej sobie umiejscowie w PL. Nie chce mi sie bawić w to wszystko teraz.
Misuzu Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 No dobra, a co jeśli umiejscowienie akt ślubu a nowy paszport będę chciała zrobic dopiero po pół roku? No bo mogę latać z paszportem na stare nazwisko i aktem ślubu.
tinki Napisano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2014 Ha ha ha ja tez juz od ponad roku sie zabieram. Obiecałam sobie, ze w marcu tego roku na 100%. Moje tempo powinno wtedy trochę zwolnić no to trzymam kciuki! Mnie to jakos brakuje czasu, motywacji i pieniedzy! Coroczny wyjazd na 6 tygodni do Polski, potem wracam splukana, zanim odrobie straty to juz zblizaja sie swieta i jakas paczka w planie, a po swietach bilet na kwiecien i znowu do Polski, i tak leci rok za rokiem......Mysle, ze motywacja bedzie jak mi sie bedzie konczyl termin waznosci polskiego paszportu w 2019 r.....czyli, ze jeszcze mam czas......
andyopole Napisano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2014 A Ile kosztuje ta impreza? Stosujac kryterium Tinki mam czas do 2023 roku. Dam rade. ..
pelasia Napisano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2014 Misuzu po umiejscowieniu aktu twoj paszport bedzie ważny jedynie 90 dni. Tinki, oj wiem co masz na myśli, ja staram sie raz w roku latać do PL albo ściągać mamę do siebie po czym mój portfel od razu lżejszy sie robi. Juz nie wspomnę o wyjazdach rodzinnych tutaj, jak nie jakieś śluby, wycieczki z okazji emerytury teścia to jakieś tam zjazdy rodzinne. W tym roku to ja sama nie wiem, wiecej mam planów wyjazdowych i ludzi przyjeżdżających do nas, ze chyba w pracy zapomną jak wyglądam Non stop cos! No ale moj paszport traci ważność w 2016 roku, wiec jesli nie uda mi sie zmotywować w marcu, to jeszcze czas mam. Ciekawe czy uscis planuje jakieś podwyżki, na chwile obecna obywatelstwo kosztuje $680, jak bedą chcieli powyzszyc to zawsze jakaś motywacja LOL
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.