Skocz do zawartości

Amnestia,zniesieni Wiz

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Przeczytałem cały wątek i głowa pęka normalnie. Szczególnie przy wątkach politycznych.

Sorry Nalesnick ale nie zgodzę się z tobą w kilku kwestiach.

Michael1986: z takimi argumentami jak Twoje to mozna dyskutować.

A to, że Ty się z moimi nie zgadzasz to nawet lepiej dla dyskusji.

Najgorsze, jak ktoś się tylko z kogoś ponabija a sam nic do dyskusji nie wniesie.

Ale może nie ciągnijmy juz tych wywodów.

KasiaHania zaprezentowała się z pozycji urażonej polityką wizową USA i ja ją akurat bardzo dobrze rozumiem.

(KasięHanię oczywiście a nie tę politykę ;) )

A to że na tym forum są odmennne zdania to też normalne, tylko że jak dla mnie to one są lekko oderwane od rzeczywistości.

Np tak Pan Big: sorki, ale trochę mi wygląda na postawę "psa ogrodnika".

"Sam nie zjem i drugiemu nie dam. Ja mam wizę to inni nawet lepiej jak jej mieć nie będą. Nie widze w tym problemu"

No cóż, nasz ziemski padół jest dla wszystkich, więc nie ma się co na niego obrażać.

• 4 tygodnie później...
Napisano

No bo jak cos jest mniej dostępne to jak komus sie dostanie to myśli że jest super extra i ocieka zajefajnością......no w sensie wyjątkowy sie czuje....a potem pisze....i widać ze to naprawde wyjątkowy człowiek jest....tutaj nawet maja takie autobusy dla super wyjątkowych, małe bo mało takich ludzi.....

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

(...) po pewnym okresie czasu wprowadzily USA oplate mala i tak zostalo do dnia dzisiejszego..

Musimy mieć inne pojęcie słowa "mało" - bo te 160$ wydane na wklejkę w paszporcie, która nic nie daje miałem mniej na wydatki w USA, a więc o trzy dni krócej byłem (i nie zrezalizowałem zamierzeń). Dla jednego to mało, dla innego dużo. Np. dla mnie "standardowa" stawka za wizę to 10-20€ i jeśli jest więcej, to takie państwo uznaję za niezbyt przychylne dla turystów z gałęzi "ekonomicznej"...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...