Sara Napisano 23 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Dokladnie, SSN jest potrzebny nie tylko w przypadku zatrudnienia.... Majac go, moglam juz pre-aplikowac o State ID, w kolejnym tygodniu z mezem zalozymy wpsolne konto w banku itp.
Malgorzata77 Napisano 23 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Tak oczywiscie ze SSN nie jest potrzebny tylko do zatrudnienia. Chodzi mi tylko o to ze mozna sie wyklocac jesli ktos naprawde potrzebuje (do rzeczy kotre wymieniacie) albo poczekac na EAD... ja jestem ubezpieczona razem z mezem przez jego firme, state id nie jest mi potrzebne narazie, a konta poki co nie potrzebuje bo nie mam dochodu w USD.
Magda10 Napisano 24 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2013 ja sie o nic nie musialam klocic, poszlam i dostalam bez zadnego klocenia. EAD jeszcze nie mam. SSN dostalam zaraz po slubie. u mnie do dopisania mnie do meza konta bankowego nie byl potrzebny SSN.
Misuzu Napisano 24 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2013 Dzięki za informacje! Intryguje mnie tylko jedno. Co to jest to state ID? Do czego jest potrzebne?
sly6 Napisano 24 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2013 stanowy dowod osobisty mozesz go miec jak chcesz ,wiele osobom wystarczy samo prawo jazdy
Misuzu Napisano 24 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2013 Aha, tak sie domyślałam Moze warto zrobić.
sly6 Napisano 24 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2013 sa takie osoby ze maja prawo jazdy i ten dokument
Misuzu Napisano 24 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2013 A jeszcze co do prawa jazdy. Na polskim moge jeździć 3 miesiace (tak wyczytałam w przewodniku, chociaż piszą, że lepiej mieć międzynarodowe). No i jak mam to polskie to potem idę sobie normalnie na egzamin jak chce miec prawko to amerykańskie?
Anubis Napisano 24 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2013 sa takie osoby ze maja prawo jazdy i ten dokument "State i.d." wydawane jest przez DMV zamiast prawa jazdy osobom nie prowadzącym aut. Oficjalnie ten dokument nazywa się Non-Driver State I.D. więc nie wiem po co komu oba.
Misuzu Napisano 24 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2013 W takim razie bedzie mi niepotrzebny. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.