Skocz do zawartości

Social Security Number - Jak Sie Do Tego Zabrac?

Laurka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokladnie, SSN jest potrzebny nie tylko w przypadku zatrudnienia.... Majac go, moglam juz pre-aplikowac o State ID, w kolejnym tygodniu z mezem zalozymy wpsolne konto w banku itp.

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Tak oczywiscie ze SSN nie jest potrzebny tylko do zatrudnienia. Chodzi mi tylko o to ze mozna sie wyklocac jesli ktos naprawde potrzebuje (do rzeczy kotre wymieniacie) albo poczekac na EAD... ja jestem ubezpieczona razem z mezem przez jego firme, state id nie jest mi potrzebne narazie, a konta poki co nie potrzebuje bo nie mam dochodu w USD.

Napisano

ja sie o nic nie musialam klocic, poszlam i dostalam bez zadnego klocenia. EAD jeszcze nie mam. SSN dostalam zaraz po slubie. u mnie do dopisania mnie do meza konta bankowego nie byl potrzebny SSN.

Napisano

A jeszcze co do prawa jazdy. Na polskim moge jeździć 3 miesiace (tak wyczytałam w przewodniku, chociaż piszą, że lepiej mieć międzynarodowe). No i jak mam to polskie to potem idę sobie normalnie na egzamin jak chce miec prawko to amerykańskie?

Napisano

sa takie osoby ze maja prawo jazdy i ten dokument :)

"State i.d." wydawane jest przez DMV zamiast prawa jazdy osobom nie prowadzącym aut. Oficjalnie ten dokument nazywa się Non-Driver State I.D. więc nie wiem po co komu oba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...