leszekny Napisano 4 Października 2013 Zgłoś Napisano 4 Października 2013 Ślub cywilny w naszym przypadku zalatwilismy w 2 dni
Takapolka Napisano 4 Października 2013 Zgłoś Napisano 4 Października 2013 Tak, wiem że sam ślub to pestka, tylko nie chcemy tak tylko dla loterii szybko odbębnić całej sprawy. Chcięlibyśmy jakieś kameralne przyjęcie, teraz już zbyt mało czasu, nie podźwignę tematu
karusek Napisano 4 Października 2013 Zgłoś Napisano 4 Października 2013 Jedziemy wszyscy do Ameryki no i już. Załatwione. Ja już się spakowałem. EEEEEEE tam, ja się nie spakowałem. Gdyby się okazało ze nie będę miał PRC to wyjezdzam do Finlandii. Dragony, spodziewaj się najlepszego ale bądź przygotowana na najgorsze, takie podejście do sprawy pomaga i tak trzymać z tym uśmiechem, bo jak się widzi na ulicach naszych miast i wiosek te wszystkie posępne twarze, tych wiecznych smutasów, to naprawdę depresji się można nabawić .
Dragony Napisano 4 Października 2013 Zgłoś Napisano 4 Października 2013 @karusek - ja jestem normalna wiem jakie są szanse wylosowania (a potem doczekania rozmowy) i zbytnio na to nie liczę. Ale pomarzyć można
golec2604 Napisano 5 Października 2013 Zgłoś Napisano 5 Października 2013 witam, moja dziewczyna skończyła w czerwcu 2013 studia pierwszego stopnia - z dyplomem licencjat, od października 2013 poszła na studia drugiego stopnia - magisterskie. Jakie zaznaczyć wykształcenie we wniosku "University Degree" czy " Some Graduate Level Courses" ???
Dragony Napisano 5 Października 2013 Zgłoś Napisano 5 Października 2013 Some graduate level courses to jak masz np nie skończone studia chyba (np jestes w trakcie) lub robisz sobie poszczególne kursy uniwersyteckie (w niektórych krajach tak mozna) Bachelor's degree - to odpowiednik naszego licencjatu University degree - ukończone studia z tytułem mgr. Takze w przypadku Twojej dziewczyny to Bachelor's degree (z tego co pamietam to jes do wyboru, chyba ze sie cos zmieniło)
a2011 Napisano 5 Października 2013 Zgłoś Napisano 5 Października 2013 witam tu jest podany odnośnik co do danych szkół i stopnia: http://www.polskiinternet.com/uslottery/wynikidv-2013.htm
Erwin Napisano 5 Października 2013 Zgłoś Napisano 5 Października 2013 Panie i Panowie, czy moja mama i mój tato mogą z osobna wysłać zgłoszenia do DV?
leszekny Napisano 5 Października 2013 Zgłoś Napisano 5 Października 2013 Panie i Panowie, czy moja mama i mój tato mogą z osobna wysłać zgłoszenia do DV? Jak najbardziej
Dragony Napisano 5 Października 2013 Zgłoś Napisano 5 Października 2013 witam tu jest podany odnośnik co do danych szkół i stopnia: http://www.polskiinternet.com/uslottery/wynikidv-2013.htm owszem, ale trochę komplikuje sprawę możliwość wyboru w samym formularzu: Primary school only High School, no degree High School degree Vocational School Some University Courses University Degree Some Graduate Level Courses Master's Degree Some Doctorate Level Courses Doctorate Degree pojawiają się takie opcje jak: Some University Courses, Some Graduate Level Courses i Some Doctorate Level Courses - a o tych opcjach nie ma nic w linku, który podałeś. Tam dla odmiany jest trochę inaczej: High School, No Degree - Liceum lub technikum bez matury High School Diploma - Liceum lub technikum ze zdaną maturą Vocational School - Szkoła zawodowa College, No Degree - Ukończona szkoła wyższa bez zdanego egzaminu dyplomowego University Degree - Ukończona szkoła wyższa z tytułem licencjata lub inżyniera Advanced Degree - Ukończona szkoła wyższa z tytułem magistra lub wyższym Other - Jeżeli inny niż któryś z podanych wyżej – należy wpisać obok typ ukończonej szkoły. no i jak się to ma do tego co jest w formularzu? @golec2604 - w przypadku Twojej dziewczyny to jednak zaznaczyłabym Some Graduate Level Courses
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.