sly6 Napisano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 1 Listopada 2013 byla zmiana czasu wiec do jutra do godz 17:00 .pisalismy o tym rok temu
jakubz Napisano 1 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2013 Zgloszenie to jedno a losowanie,rozmowa to inna sprawa Tutaj byl przypadek ze dziewczyna miala powyzej 21 lat jak byla rozmowa chociaz miala mniej niz 21 lat jak ja rodzice wpisaly i bylo po wize. wtedy pozostaje ja sponsorowac na pobyt staly czyli ten cały Child Status Protection Act nie znajduje de facto zastosowania tak? Kurcze wyglądało tak interesująco, no nic trudno
sly6 Napisano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 1 Listopada 2013 jakbuz dowiedz sie wiecej o tym child status protection act ..i jak kto sie ma do samej loterii
sly6 Napisano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 2 Listopada 2013 o godz 17 skonczylo sie przyjmowanie zgloszen teraz czekac nalezy na 1 maja
madziabar Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Moje zdanie jest takie, ze Zielone Karty powinny byc rozlosowywane miedzy osoby, ktore juz sa w Stanach i znaja jezyk oraz tutejsze realia. Przy obecnym bezrobociu, bez sensu jest sciaganie nowych osob z zagranicy, ktore wyprzedaja w Polsce swoje majatki, aby wszystko oplacic, a potem przyjezdzaja tu z rodzinami i budza sie z reka w nocniku... Jednak przepisy sa takie jakie sa i nie wyglada na to, aby cos mialo sie zmienic.
sly6 Napisano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 a maja byc legalnie czy tez nielegalnie jak by doszlo do takiego losowania? a jaki czas maja byc w USA?ze znaja te realia
kzielu Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Moje zdanie jest takie, ze Zielone Karty powinny byc rozlosowywane miedzy osoby, ktore juz sa w Stanach i znaja jezyk oraz tutejsze realia. Przy obecnym bezrobociu, bez sensu jest sciaganie nowych osob z zagranicy, ktore wyprzedaja w Polsce swoje majatki, aby wszystko oplacic, a potem przyjezdzaja tu z rodzinami i budza sie z reka w nocniku... Jednak przepisy sa takie jakie sa i nie wyglada na to, aby cos mialo sie zmienic. Najbardziej bezsensowne propozycja jaka widziałem odnośnie DV...
madziabar Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Legalnie, moga wyjechac na innyh wizach, np. J1 Istnieja programy umozliwiajace wyjazd na rok. Moim zdaniem jest to juz wystarczajaco duzo czasu, aby stwierdzic czy ktos odnajduje sie i chce na stale mieszkac w USA czy tez nie;)
sly6 Napisano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 1 rok mowisz?czasami sa ludzie ze po 5 latach mowia NIE a przez 5 lat bylo spoko Tak sa takie wizy ale nie kazdy-kazda osoba bedzie sie na to kwalifikowac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.