Skocz do zawartości

Zniesienie Wiz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

sly6 ty jesteś tu chyba jedynym rezydentem i jedną z niewielu osób która wypowiada się w sposób kulturalny nie używa durnych wyrazów itd.... Może dlatego że obaj jesteśmy z lubelszczyzny he he... Trolle z USA cwaniaczą:P

Napisano
9 godzin temu, Roelka napisał:

Miałam się już w tej dyskusji nie udzielać ale... 

To ile razy ty byłeś w Ambasadzie? Jedziesz po osobach które były po wizę raz czy dwa razy mówiąc ze one nie mają o niczym pojęcia. Rozumiem ze wszystkie swoje dane statystyczne zebrales będąc w Ambasadzie jakieś 10 razy? Bo tak po jednej wizycie to słabo trochę oceniać. Czy pytałes  każdego o to czy wizę dostał czy nie? Rozumiem ze zrobiłeś research na temat ich historii? No i na pewno pytałem po jaką wizę przyszli. Bo do Ambasady nie chodzi się tylko pp turystyczna. No trochę poważnie podejść do swoich statystyk! 

A owszem byłem wiecej niz 2 razy i wiem od znajomych którzy tam PRACUJĄ i chodzą regularnie gdyz taką mają prace. Wiesz, nie mam minus 10 dioptrii w oku i widzę że ktoś odchodzi od okienka z paszportem albo nie. Gdybys nie wiedziała, jak sie dostaje wize to sie paszport zostawia :D to taka podstawa jesli o tym nie wiesz. Jeżeli stoisz w korytarzu (rozumiem ze kiedys byłas w ambasadzie i wiesz gdzie to jest :D ) a przed toba stoi 20 osob i wszystkie sa wkur...i mowia ze nie dostały i kazdy ma paszport to pewno kłamią !

Napisano
9 godzin temu, cee napisał:

tak na zdrowy rozum to chyba 80 osób przed tobą nie siedzi skoro chcą abyś stawił się punktualnie, max 15min przed spotkaniem ;) 20 osób przed tobą to max imo 

a no tak, zapomniałem znawcy :D podpowiem ci, jeszcze do niedawna nikt tam nie sprawdzał godzin na umówienie :D jezeli stałą przede mna osoba na 9 a za mna na 11 to jak sadzisz? wezwali policje i ich spałowali i wypchneli czy co? dopiero ostatnio widziałem liste juz przy wejsciu. Rozumiem ze wg ciebie nie ma takiej opcji ze ktoś wchodzi grupą, że działają zawsze tylko 2 okienka i jak jedna osoba pójdzie to sie robi zastój. Zrobiłbym ci zdjecie ale wiesz.....moze nigdy tam nie byłes....ale telefonów nie mozna wnosic :D Idź w jakiś kwiecieć przez wakacjami to zobaczysz jak mało ludzi siedzi w poczekalni taaaa

Napisano
3 godziny temu, pelasia napisał:

Przyklad, ja mam dni w pracy gdzie jednego dnia każdy pacjent jakiego widzimy ma jakiś bol. No dosłownie każdy, idąc tokiem myślenia tutaj szanownego slipdoga 100% naszych pacjentów cierpi. Nie ważne, ze przez kolejne 99% roku, przychodzą bez bólu, bo w końcu jesli ktoś siedział tego dnia w poczekalni i obserwował to sie za głowę chwyci. Moze ktoś bardziej cierpliwy wytłumaczy mu jak sie zbiera dane statystyczne i oblicza % odmów na rok. Bo on jak siędzi w ambasadzie jednego dnia i sie gapi na ludzi aby swoje osobista statystykę zrobić ( oczywiscie wszystko na postawie jednej wizyty, pewnie nawet godzinnej).... Ehh 

Jesli mam wybrac wiarygodność pomiedzy tobą o rządowymi danymi, wybieram oficjalne źródło. Wole dane, które obrazują całokształt roczny niz żale osoby która spędziła w ambasadzie pewnie nie wiecej niz godzinkę, obserwując kazdego kto koło niego przeszedł. 

ależ masz rację ! jak na 80 osób, 20 wychodzi z wizami to zapewne tuż po mnie wszyscy masowo dostają żeby tylko wyrobić te 5 % normy :D i tak specjalnie podczas kolejnej wizity...i kolejnej ...i kolejnej...i pytam osob ktore chodza tam regularnie...i tak samo...to jakiś spisek na pewno :D Ty zapewne byłąs wiele razy prawda? max 2? aha, to juz prawie jakiś specjalista ! Nie mam - 10 dioptrii w oczach, a jak ktoś przy wychodzeniu głośno skomentuje czy dostał czy nie to bede zatykał uszy, zeby tylko nie ranić twoich uczuć. 

Ale przecież też już pisałem że ja też wierzę w oficjalne dane ! Oficjalnie USA NIGDY nikogo nie torturowało, tajne wiezienia CIA do których przyznał sie Miller i Kwasniewski nigdy nie istniały bo USA OFICJALNIE temu zaprzecza. Jak oni zparzeczaja to MUSI to byc prawda!!! Myslisz ze jakis premier i prezydent kraju mają wiekszą wiedze od USA? pfff nie żartuj sobie. Oni NIGDY NIE KŁAMIĄ, jak uwazasz inaczej to sie nie znasz :D

Napisano
Godzinę temu, slipdog napisał:

A owszem byłem wiecej niz 2 razy i wiem od znajomych którzy tam PRACUJĄ i chodzą regularnie gdyz taką mają prace.

Ah tak, ci znajomi amerykańscy konsulowie. Czy cos tam. Byles 2 razy i dwukrotnie odmowiono ci wizy? To wyjasnia ten bol tylka i jeczenie na forum na Ambasady, system, wizy, odmowy, itp. :)

Godzinę temu, slipdog napisał:

Gdybys nie wiedziała, jak sie dostaje wize to sie paszport zostawia :D to taka podstawa jesli o tym nie wiesz.

O rany, serio?? To pewnie dlatego dwukrotnie zostawialam paszport w Ambasadzie. A ja myslalam, ze chcieli sobie dluzej popatrzec na moje piekne zdjecie.

A tam, zaraz trolle. Po prostu chlopcy nie moga przelknac, ze konsul nie padl przed nimi na kolana i nie podal wizy na zlotym talerzu. Normalne osoby odwiedzajace forum w takiej sytuacji, pisza ze nie dostaly wizy, prosze o rade, dostaja rade i dziekuja. Koniec tematu.

(tak, bawi mnie ten watek.)

Napisano
2 godziny temu, Roelka napisał:

Ah tak, ci znajomi amerykańscy konsulowie. Czy cos tam. Byles 2 razy i dwukrotnie odmowiono ci wizy? To wyjasnia ten bol tylka i jeczenie na forum na Ambasady, system, wizy, odmowy, itp. :)

jak wrócisz z kimś dorosłym i ci wytłumaczy co tam napisałem to wtedy możesz się zgłosić :D jak cię boli dupa to idź do apteki a nie się chwalisz swoimi przypadłosciami :D

O rany, serio?? To pewnie dlatego dwukrotnie zostawialam paszport w Ambasadzie. A ja myslalam, ze chcieli sobie dluzej popatrzec na moje piekne zdjecie.

no widzisz, skoro nawet takich prostych rzeczy nie łapiesz, to nie dziw się że nikt cię na poważnie nie traktuje :D

A tam, zaraz trolle. Po prostu chlopcy nie moga przelknac, ze konsul nie padl przed nimi na kolana i nie podal wizy na zlotym talerzu. Normalne osoby odwiedzajace forum w takiej sytuacji, pisza ze nie dostaly wizy, prosze o rade, dostaja rade i dziekuja. Koniec tematu.

(tak, bawi mnie ten watek.)

Naprawde, nie musisz mierzyć wszystkich swoją miara od razu, nie każdy ma jak ty te hemoroidy czy o czym tak wczesniej pisałas :D 

Napisano

Powoli rysuje się portret psychologiczny. Zatem jesteś typem polaka przekornego. Nie ważne ze ktoś prosi aby zjawić się punktualnie (ew. 15min przed) ty zrobisz na złość i będziesz 3 godz. Hmm to daje do myślenia, bo może w ten sam sposób myśli sobie konsul, prosi o wizę to nie dam. Jakoś to się nazywa i nie ma daty przydatności. Realny termin infinity -- KARMA

eot

Napisano
7 minut temu, cee napisał:

Powoli rysuje się portret psychologiczny. Zatem jesteś typem polaka przekornego. Nie ważne ze ktoś prosi aby zjawić się punktualnie (ew. 15min przed) ty zrobisz na złość i będziesz 3 godz. Hmm to daje do myślenia, bo może w ten sam sposób myśli sobie konsul, prosi o wizę to nie dam. Jakoś to się nazywa i nie ma daty przydatności. Realny termin infinity -- KARMA

eot

E tam, ja też przychodzę wcześniej i rzadko jest kolejka. Koleś pyta na którą, ja że dopiero za godzinę a on, żeby wchodzić. Wielkiej w tym rebelii nie ma. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...