sly6 Napisano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2014 wez pod uwage takie cos ze Konsul moze zapytac sie Ciebie o jakies zdjecia,inne dokumenty ktore beda swiadczyc ze byliscie ze soba jakis czas
Anubis Napisano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2014 Zachowujcie bilety i zdięcia ze wspólnych wakacji.
AFCMajkel Napisano 4 Października 2014 Zgłoś Napisano 4 Października 2014 Zawsze mnie to ciekawiło. Mam dziewczynę, ale nie jesteśmy małżeństwem, bo póki co dobrze nam tak jak jest i nie potrzebujemy tego. Jeżeli loteria wizowa odbędzie się w tym roku, wchodzimy w to. Jeżeli jedno z nas wygra, wtedy bierzemy ślub i oboje możemy jechać? Tak to działa, czy trzeba być małżeństwem wcześniej? Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji Zachowujcie bilety i zdięcia ze wspólnych wakacji. W dzisiejszych czasach, chyba mało kto zachowuje bilety, bo są w większości elektroniczne. A co do zdjęć czy muszą być one wydrukowane czy można pokazać je na telefonie?
andyopole Napisano 4 Października 2014 Zgłoś Napisano 4 Października 2014 Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji W dzisiejszych czasach, chyba mało kto zachowuje bilety, bo są w większości elektroniczne. A co do zdjęć czy muszą być one wydrukowane czy można pokazać je na telefonie? Ja wydrukowalem na atramentowce, na zwykłym papierze.
AFCMajkel Napisano 4 Października 2014 Zgłoś Napisano 4 Października 2014 Ja wydrukowalem na atramentowce, na zwykłym papierze. Rozumiem, że byłeś w podobnej sytuacji co ja - może będę. Przed losowaniem bez ślubu, po losowaniu po ślubie Konsul nie miał pretensji o związek małżeński "na wariata"?
andyopole Napisano 4 Października 2014 Zgłoś Napisano 4 Października 2014 Rozumiem, że byłeś w podobnej sytuacji co ja - może będę. Przed losowaniem bez ślubu, po losowaniu po ślubie Konsul nie miał pretensji o związek małżeński "na wariata"? Ja nie brałem udziału w loterii. Pojechałem do USA na urlop i sie wziąłem i ozenilem. Poza tym, w moim wieku takich rzeczy chyba się już nie robi na wariata.
sly6 Napisano 5 Października 2014 Zgłoś Napisano 5 Października 2014 AFCMajkel musisz troche poczytac forum aby zobaczyc ze to zalezy od Konsula jedni nie chca ogladac zdjec a inny powiedza aby pokazac zdjecia itd. a rozmowe bedziesz chcial miec w Londynie czy tez w Polsce-Warszawie?
AFCMajkel Napisano 5 Października 2014 Zgłoś Napisano 5 Października 2014 Długa jeszcze droga przed tą moją możliwą rozmową, bo nawet nie wiadomo czy mnie wylosują Człowiek planuje, Pan Bóg krzyżuje Jeżeli moja dziewczyna i ja zostaniemy wylosowani razem (pojedyczo, cóż to by było za szczęście ), to w Londynie, a jak nie to w Warszawie. Pytanie z innej beczki czy w zależności od case number, w niektórych krajach można umówić się wcześniej na interview? Np. Niski case numer - termin oczekiwania Londyn powiedzmy październik, a w Warszawie przy tym samym numerze styczeń?
Joanna30 Napisano 6 Października 2014 Zgłoś Napisano 6 Października 2014 W visa bulletin są podawane case numbers na kolejny miesiąc i w danym miesiącu jest rozmowa. Na przykład w październikowym visa bulletin jest planowane, że w Europie najwyższym cn rozpatrywanym w październiku będzie 8,500, a na listopad przewidywany jest cn 9,900. http://travel.state.gov/content/visas/english/law-and-policy/bulletin/2015/visa-bulletin-for-october-2014.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.