Skocz do zawartości

Ślub Cywilny Dla Zielonej Karty

Frieten

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wez pod uwage takie cos ze Konsul moze zapytac sie Ciebie o jakies zdjecia,inne dokumenty ktore beda swiadczyc ze byliscie ze soba jakis czas :)

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 1 miesiąc później...
Napisano

Zawsze mnie to ciekawiło. Mam dziewczynę, ale nie jesteśmy małżeństwem, bo póki co dobrze nam tak jak jest i nie potrzebujemy tego. Jeżeli loteria wizowa odbędzie się w tym roku, wchodzimy w to. Jeżeli jedno z nas wygra, wtedy bierzemy ślub i oboje możemy jechać?

Tak to działa, czy trzeba być małżeństwem wcześniej?

Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji :)

Zachowujcie bilety i zdięcia ze wspólnych wakacji.

W dzisiejszych czasach, chyba mało kto zachowuje bilety, bo są w większości elektroniczne. :)

A co do zdjęć czy muszą być one wydrukowane czy można pokazać je na telefonie?

Napisano

Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji :)

W dzisiejszych czasach, chyba mało kto zachowuje bilety, bo są w większości elektroniczne. :)

A co do zdjęć czy muszą być one wydrukowane czy można pokazać je na telefonie?

Ja wydrukowalem na atramentowce, na zwykłym papierze.

Napisano

Ja wydrukowalem na atramentowce, na zwykłym papierze.

Rozumiem, że byłeś w podobnej sytuacji co ja - może będę. Przed losowaniem bez ślubu, po losowaniu po ślubie :) Konsul nie miał pretensji o związek małżeński "na wariata"?

Napisano

Rozumiem, że byłeś w podobnej sytuacji co ja - może będę. Przed losowaniem bez ślubu, po losowaniu po ślubie :) Konsul nie miał pretensji o związek małżeński "na wariata"?

Ja nie brałem udziału w loterii. Pojechałem do USA na urlop i sie wziąłem i ozenilem. Poza tym, w moim wieku takich rzeczy chyba się już nie robi na wariata.

Napisano

AFCMajkel musisz troche poczytac forum aby zobaczyc ze to zalezy od Konsula

jedni nie chca ogladac zdjec a inny powiedza aby pokazac zdjecia itd.

a rozmowe bedziesz chcial miec w Londynie czy tez w Polsce-Warszawie?

Napisano

Długa jeszcze droga przed tą moją możliwą rozmową, bo nawet nie wiadomo czy mnie wylosują :) Człowiek planuje, Pan Bóg krzyżuje

Jeżeli moja dziewczyna i ja zostaniemy wylosowani razem (pojedyczo, cóż to by było za szczęście :) ), to w Londynie, a jak nie to w Warszawie.

Pytanie z innej beczki czy w zależności od case number, w niektórych krajach można umówić się wcześniej na interview?

Np. Niski case numer - termin oczekiwania Londyn powiedzmy październik, a w Warszawie przy tym samym numerze styczeń?

Napisano

W visa bulletin są podawane case numbers na kolejny miesiąc i w danym miesiącu jest rozmowa.

Na przykład w październikowym visa bulletin jest planowane, że w Europie najwyższym cn rozpatrywanym w październiku będzie 8,500, a na listopad przewidywany jest cn 9,900.

http://travel.state.gov/content/visas/english/law-and-policy/bulletin/2015/visa-bulletin-for-october-2014.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...