KamilWP Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Witam! Mam pytanie odnośnie wyjazdu do USA.Mam 16 lat umiem dosyć j.angielski i chciałbym poszerzać wiedzę ale i wyjechać do USA po skończeniu Szkoły średniej ponieważ z tego co przeczytałem studia skończone w Polsce na nic dają.Po wyjechaniu do USA chciałbym tam studiować a zarazem pracować legalnie , oraz również przyjeżdżać do Polski do rodziny.Bardzo bym był wdzięczny wytłumaczenia mi dokładnie o co chodzi z otrzymaniem wizy. Pozdrawiam!.
KaeR Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Już drugi taki temat w tym tygodniu. Ogarnij sobie poprzednie tematy tego typu, dostępne wizy i kiedy można, a kiedy nie można pracować.
mi0706 Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 wiesz KamilWP studia nic nie dają tym co mają dwie lewe ręce. Jak ktoś chce pracować i coś umie to nawet studiów do tego nie trzeba kończyć. Swoje się osiągnie!
shmehr Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Witam! Mam pytanie odnośnie wyjazdu do USA.Mam 16 lat umiem dosyć j.angielski i chciałbym poszerzać wiedzę ale i wyjechać do USA po skończeniu Szkoły średniej ponieważ z tego co przeczytałem studia skończone w Polsce na nic dają.Po wyjechaniu do USA chciałbym tam studiować a zarazem pracować legalnie , oraz również przyjeżdżać do Polski do rodziny.Bardzo bym był wdzięczny wytłumaczenia mi dokładnie o co chodzi z otrzymaniem wizy. Pozdrawiam!. Hahaha Mistrz!
kzielu Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Witam! Mam pytanie odnośnie wyjazdu do USA.Mam 16 lat umiem dosyć j.angielski i chciałbym poszerzać wiedzę ale i wyjechać do USA po skończeniu Szkoły średniej ponieważ z tego co przeczytałem studia skończone w Polsce na nic dają.Po wyjechaniu do USA chciałbym tam studiować a zarazem pracować legalnie , oraz również przyjeżdżać do Polski do rodziny.Bardzo bym był wdzięczny wytłumaczenia mi dokładnie o co chodzi z otrzymaniem wizy. Pozdrawiam!. Chodzi w skrocie o to ze nie masz na to zadnych szans. Poza tym po raz kolejny bede sie upieral ze studia w Polsce daja duzo - na odpowiednich kierunkach mozna zdobyc dobre wyksztalcenie za darmo - za co w US trzeba bardzo slono placic. Skonczylem MEiL PW i zareczam Ci ze te wyksztalcenie bardzo duzo mi dalo.
Gość Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Jak na razie to "poszerzaj wiedzę" na temat dostępnych wiz i na co dane wizy pozwalają (jak to ładnie ujął KaeR)... poczytaj również ile kosztują studia w Stanach. "Umiesz dosyć j. angielski" więc ze znalezieniem informacji na ten temat nie powinno być problemów. Radziłabym jednak kontynuację edukacji w Polsce...
KaeR Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Poza tym po raz kolejny bede sie upieral ze studia w Polsce daja duzo - na odpowiednich kierunkach mozna zdobyc dobre wyksztalcenie za darmo - za co w US trzeba bardzo slono placic. Skonczylem MEiL PW i zareczam Ci ze te wyksztalcenie bardzo duzo mi dalo. Nie ma się co upierać w sumie, bo wiadomo, że po dobrych studiach można się w USA zaczepić. Trzeba tylko swoją karierą właściwie pokierować. Niestety niektórych zainteresowania nie są po drodze z potrzebami pracodawców w USA. Do OP, nawet po skończonych studiach nikt Ci nie gwarantuje pozostania w USA. Co więcej nie możesz takich intencji wykazywać.
sly6 Napisano 16 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Nigella napisala o studiach w Polsce i pracy w USA,zapoznaj sie dobrze z tym postem. jak tak umiesz jezyk to masz strone o wizach .. http://www.uscis.gov/ poczytaj tez dobrze forum w roznych dzialach
Mande Napisano 17 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2013 Mimo , że kolegi post przyjąłem tak jak większość pewnie z lekkim uśmiechem to jednak mi zainponował a czym ? W obecnych czasach , gdzie młodzież jest jaka jest, wiek nie idzie z mądrością naukowa a przede wszystkim życiowa ( oczywiśćie nie wszyscy ale większość ) chłopak zainteresował się wątkiem, z postu wynika że chciałby coś ze sobą zrobić ( 'koncepcja' jest jak jest). Oby te plany Ci się spełniły!Ale narazie kolego , szlifujsz cały czas ostoro angielski , wyedukuj się do końca w PL , zbadaj sprawę związana z wizami i działaj .. Masz jeszcze czas
jkb Napisano 17 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2013 Tez popieram, ze dobre skonczone studia w Polsce + zaradnosc zyciowa to duzo. Sam jestem po MiNI PW i w USA na brak dobrej/dobrze platnej pracy narzekac nie moge.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.