Dudda Napisano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 6 Września 2014 Anubis, Klimat idealny:-) Okazało się, ze słońce jest ok, ale nie przez cały rok, a deszcz jest zawsze ok:-) My już wiemy, ze CO nie dla Nas, wiec będziemy coraz poważniej myślec o innym miejscu.
Jim Beam Napisano 7 Września 2014 Zgłoś Napisano 7 Września 2014 Pewnie niedługo rozejrzymy się za czymś mniejszym i sprzedamy ta ogromna Alitme. I tutaj mi wszystko opadlo.Ogromna altime? Co powiesz na chevi tahoe czy inna escalade. Taka rada jesli mozna: przynamniej jeden samochd w rodzinie powiniem byc duzy, wygodny na dlugich dystansach i 4x4 jesli teren i pory roku tego wymagaja. Rozne tam fiaty, smarty i mini nadaja sie co najwyzej, zeby po mleko podjechac do sklepu na rogu gdy zabraknie, osobiscie w zyciu nikogo z mojej rodziny nie wypuscilbym w tym na miedzystanowa autostrade. Bardzo fajnie ciebie sie czyta i zycze wam jak najlepiej, powodzenia
Dudda Napisano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Września 2014 Jim Beam, Dla mnie Altima jest za duża. Nie mamy dzieci, zwierzaków, po górach nie biegamy. W większości to jazda po mieście, a taki Accent myśle, ze da radę przejechać 1K mil na raz:-) Teraz ja bardziej patrzę na auto dla mojej zony, którym ja tez czasem będę jeździł, a ona jest malutka i nie lubi dużych aut. Dzięki! Będę pisał dalej:-)
pelasia Napisano 7 Września 2014 Zgłoś Napisano 7 Września 2014 My już wiemy, ze CO nie dla Nas, wiec będziemy coraz poważniej myślec o innym miejscu. A co wam sie nie podoba w CO? Pytam z ciekawosci.....
Dudda Napisano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Września 2014 A co wam sie nie podoba w CO? Pytam z ciekawosci..... A wiesz ogólny obrazek. Mieszkasz gdzieś przez kilka miesięcy to potrafisz powiedzieć czy jest to "twoje" miasto. Zgodnie z Viktorija stwierdziliśmy, ze Denver nam nie pasuje.
kzielu Napisano 7 Września 2014 Zgłoś Napisano 7 Września 2014 Jim Beam, Dla mnie Altima jest za duża. Nie mamy dzieci, zwierzaków, po górach nie biegamy. W większości to jazda po mieście, a taki Accent myśle, ze da radę przejechać 1K mil na raz:-) Teraz ja bardziej patrzę na auto dla mojej zony, którym ja tez czasem będę jeździł, a ona jest malutka i nie lubi dużych aut. Dzięki! Będę pisał dalej:-) Zapomnij. Turbodiesle maja zasięg 600-700 mil. Benzyna nawet mała ma w najlepszym wypadku 2/3 tego.
pelasia Napisano 7 Września 2014 Zgłoś Napisano 7 Września 2014 No tak, czasem sie po prostu czuje. Ja mieszkam w CO juz z 8 lat i musze przyznac, ze Denver jakos specjalnie tez nie kocham, lubie wpasc na jakis czas i tyle, mieszkac bym tam nie chciala. Mam nadzieje, ze znajdziecie swoje miejsce juz niebawem
sly6 Napisano 7 Września 2014 Zgłoś Napisano 7 Września 2014 dobrze ze chca szukac swojego miejsca a nie siedza i mowia jak to jest zle powodzenia zycze
Dudda Napisano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Września 2014 Aktualizacja; W sobotę oficjalnie minął nam Nasz pierwszy rok w U.S.!:-) Przetrwaliśmy! Viktorija dostała dzisiaj „list z oferta” od FedEx! Lepsze pieniądze i bezpośrednie zatrudnienie z benefitami od pierwszego dnia. Dzisiaj wypełniamy dokumenty. Trzeba jeszcze napisać „list rezygnacyjny” do aktualnego pracodawcy ze względu na kontrakt jaki ma moja małżonka, u nas to się nazywa dwutygodniowe wypowiedzenie. Jednak tutaj, a przynajmniej u tego pracodawcy nie można sobie pójść na dwa tygodnie chorobowego, nawet bezpłatnego... Viktorija wczoraj ustaliła datę egzaminu na prawo jazdy... Tym razem mam nadzieje, ze podejdzie do niego i oczywiście zda:-) Ja od dwóch tygodni jestem FTE (full time employee) w mojej firmie. Wiec musiałem mieć tzw. orientacje na temat firmy, wypłaty i benefitów. Niestety kasa mi sie nie zmieniła co mi bardzo nie odpowiada, ciagle szukam czegoś innego. Benefity podstawowe bedą mnie kosztowały ok. $100 miesięcznie wliczając podstawowego okulistę i dentystę. Zapisałem sie rownież na 401k w Nationwide. Opiekę zdrowotna maja w Cignie. Moja wspaniała żona rozbiła swojego iPhone 5s jakieś dwa miesiące temu, nie pamietam dokładnie kiedy. Ale w ta sobotę zabrałem ja do iDenver który jest bardzo blisko nas. Za $125 wymienili jej przednia szybkę i dali 90 dniowa gwarancje. Wszystko na poczekaniu w 15 minut. Od kilku miesięcy nie kupujemy już ubrań w sklepach w CO. Przekonałem Viktorije, żeby nie traciła czasu, ani pieniędzy na te ubrania:-) Teraz większość (w moim przypadku wszystko) zamawiamy od ZARA. Maja już jakiś czas swoje oryginalne sklepy tutaj wiec przesyłka jest za darmo, a ubrania przypominają kochany europejski denim:-) Jeszcze, żeby moja ulubiona Bershka i Pull&Bear otworzyli tutaj byłoby super. Zwroty są darmowe i bardzo łatwe (Vika już 3 razy zwracała rzeczy:-). Tydzień temu otrzymałem swoj drugi Credit score. Ja nie sprawdzam sobie sam, zawsze czekam na Fico razem z moim Discoverem. Awansowałem ze średniego wyniku na dobry!:-) Na ta chwile mam dwie karty kredytowe i na razie przy tym zostanę. A wszystko dzięki $500 Discover:-) W końcu kupiliśmy polski majonez od Winiar:-) Polowalismy na niego bardzo długo... Zawsze obiecywali, ale jakoś nigdy nie mogli dostarczyć. Sklep na Colorado powinien jeszcze mieć troche jeśli ktoś chce:-) Temat Seattle nadal aktualny, pomału sie nakręcamy, żeby podjąć odważniejsze kroki w tym kierunku. Bez ciśnienia, jak coś sie uda załatwić, gdzieś tam zaczepić pakujemy sie i jedziemy:-) Gratulacje dla Naszych siatkarzy! W końcu! Należało sie to im od dawna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.