Jackie Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 Kurcze uzywacie takich sformułowań, że totalnie się pogubiłam:( Może napiszę jeszcze, że mąż wczoraj dzwonił do Ambasady US w Polsce i powiedzieli mu, że to nie jest tak, że oni mają coś przeciwko mnie, ale o to, że bez załatwienia waivera nie moze konsul dac mi wizy, bo jest to niezgodne z prawem. Na temat tego co mówią w ambasadzie/konsulacie można książkę napisać. Ambasada nie jest od udzielania porad prawnych.
miss.home Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 Robia problem bo zlamalas prawo... A w Twojej gestii było sie dowiedziec ze Ci wiza nie przysluguje za overstay. Dowiedzialas sie teraz- trudno. Nie ma co plakac tylko brac sie do roboty. Skontaktujcie sie z JAG i bierzcie sie za waiver edit: waiver i tak sie sklada dopiero po odmowieniu wizy. Nie wczesniej.
anulka8922 Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 Robia problem bo zlamalas prawo... A w Twojej gestii było sie dowiedziec ze Ci wiza nie przysluguje za overstay. Dowiedzialas sie teraz- trudno. Nie ma co plakac tylko brac sie do roboty. Skontaktujcie sie z JAG i bierzcie sie za waiver edit: waiver i tak sie sklada dopiero po odmowieniu wizy. Nie wczesniej. tego też nie wiedziałam, ok już sie napłakałam teraz czas zacząć działać. Dziekuję za wszystkie rady baaaardzo:)
sly6 Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 bo od dawania wizy jest Konsula a nie KCC .Oni zbieraja dokumenty dlatego tez ktos moze 1 rok czekac na rozmowe,niby widzi ze jest ok a wychodzi bez wizy. Nie Ty pierwsza tak myslisz i sadzisz,mamy na forum pare podobnych przypadkow.
Anubis Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 Anulka, Twój mąż powinien też zwrócić zię o pomoc do swego kongresmana. obszernie opisać Waszą sytuację i jego utratę zdrowia w służbie dla Ameryki, itd. itp. Kongresmani zazwyczaj reagują na wszelkie problemy swoich wyborców, szczególnie weteranów, tak że jego poparcie może wiele zdziałać. JAG oczywiście też.
kzielu Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 Anubis - kongresman nic tu nie pomoże, więc nie dawaj fałszywych nadziei. Dokładnie zostało wyżej napisane co trzeba co zrobić i od tego nie ma odstępstw.
anulka8922 Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 To prawda tez słyszałam, że kongresmen nic nie pomoże:(
kzielu Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 Tu sie ma niestety o jaką pomoc zwracać - kongresman może pomóc jak petycja gdzieś ugrzęźnie, a nie w momencie jak zostanie odmówiona wiza z oczywistych powodów.
Anubis Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 Chodzi o włączenie polityków w tą sprawę. Jeżeli kongresman nie może pomóc na tym etapie, może pomóc w przyszłości.
miss.home Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 Mozna sprobowac zaangazowac senatorow/kongresmenow ale... to raczej nic nie da, Ambasada jedynie go poinformuje ze macie prawo do waivera. Tak samo przy AP- kongresmen tez nic nie pomoze.. Do autorki- ... co mialas wbite w I-94? w tym bialym swistku w paszporcie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.