dynoll Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 niestety nie ogarniam Waszych skrótów... prosił bym jakoś tak dla laika bo nic nie daje mi taka odpowiedź
Joanna30 Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 LPR to Legal Permanent Resident, czyli posiadacz zielonej karty. USC - United States Citizen, czyli obywatel USA.
miss.home Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 a czym sie różni spontaniczny adjustment of status od planowanego? skutek jest taki sam. Ile znacie przypadków dożywotnich banów dla przypadków jak mój? bo chyba rzadko sie takie coś dzieje? Spontaniczny- jestes w USA na jakiejs wizie, poznajesz kogos, bierzecie slub- > AOS Planowany -> przed wlotem do USA juz wiesz ze bedziesz skladal papiery o AOS. Oj bylo juz wiele przypadkow banow, czasem taki myk przejdzie,ale moze sie nie udac. Skutek nie jest taki sam. Przy spontanicznym AOS nie grozi Ci ban za probe oszukania systemu. Zreszta Twoja zona ma GC, z tego nie zrobicie AOS. niestety nie ogarniam Waszych skrótów... prosił bym jakoś tak dla laika bo nic nie daje mi taka odpowiedź GC= Green Card AOS= Adjustment of Status
kzielu Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Dodatkowo - na pewno chcesz żyć te pare lat na nielegalu ? Bez pracy, prawa jazdy ? Takie sytuację niejeden związek polozyly...
dynoll Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 no ale zeby moja żona zrobiła citizenship musi być tam 5 lat praktycznie ciągle i pracowac rozliczać sie i miec domicile i to jest jedyne wyjscie z tego co wiem. Czyli musi być rozłąka a chce za wszelka cene jej uniknąć..
sly6 Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Wyobraz sobie ze masz rozmowe z urzednikiem i jak myslisz poradzisz sobie od tak sobie,samo szczescie to za malo. Nie ma takiego czegos ze cos takiego przejdzie ,chyba ze chcesz tak myslec to Twoja juz sprawa Kolejna sprawa,teraz osoby takie jak Ty czekaja na GC tak jak obywatele wiec kolo 1 roku czas bo i zony-mezowie obywateli tyle czasu czekaja Moze zamiast myslec,poczytaj dobrze to forum masz wize turystyczna co mozesz sobie latac..chyba ze bedziesz naduzywal jej to wtedy moze byc juz roznie.. Kolejna sprawa to mozesz jechac na kurs jezykowy ,nauke do USA i wtedy i 2 lata mozesz byc w USA i to legalnie jak widzisz pare wyjsc jest ,,tutaj nalezy zapoznac sie z forum dobrze
dynoll Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 prawo jazdy po roku pobytu można w illinois zrobić tymczasowe na 3 lata a z pracą myślę ze większego problemu nie ma bo mam wielu znajomych co nie legalnie tam są i żyją godziwie, Znam pary co na turystyku są naście lat brali ślub mają dzieci itd więc myślę ze nie bedzie tak źle.
Sara Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 troche OFF TOPIC, ale czemu mamy udzielac porad osobom, ktore maja zamiar wyjechac/pozostac nielegalnie... Przez takie przypadki, proces otrzymania wizy czy statusu rezydenta dla reszty zabiera duzo wiecej czasu...
miss.home Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Wyobraz sobie ze masz rozmowe z urzednikiem i jak myslisz poradzisz sobie od tak sobie,samo szczescie to za malo. Nie ma takiego czegos ze cos takiego przejdzie ,chyba ze chcesz tak myslec to Twoja juz sprawa Kolejna sprawa,teraz osoby takie jak Ty czekaja na GC tak jak obywatele wiec kolo 1 roku czas bo i zony-mezowie obywateli tyle czasu czekaja Moze zamiast myslec,poczytaj dobrze to forum masz wize turystyczna co mozesz sobie latac..chyba ze bedziesz naduzywal jej to wtedy moze byc juz roznie.. Kolejna sprawa to mozesz jechac na kurs jezykowy ,nauke do USA i wtedy i 2 lata mozesz byc w USA i to legalnie jak widzisz pare wyjsc jest ,,tutaj nalezy zapoznac sie z forum dobrze Fakt. Na zatwierdzenie I-130 czekaja nawet krocej. http://www.visajourney.com/forums/topic/466211-sep-oct-nov-2013-i130-filers-and-away-from-their-love/page-6 Wrr. Ja juz ponad 4 miesiace czekam i konca nie widac... (zona USC). Moze na nastepne swieta sie uda. Moze. Ale dla GC idzie to obecnie szybciej. troche OFF TOPIC, ale czemu mamy udzielac porad osobom, ktore maja zamiar wyjechac/pozostac nielegalnie... Przez takie przypadki, proces otrzymania wizy czy statusu rezydenta dla reszty zabiera duzo wiecej czasu... 100% racji!
miss.home Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 prawo jazdy po roku pobytu można w illinois zrobić tymczasowe na 3 lata a z pracą myślę ze większego problemu nie ma bo mam wielu znajomych co nie legalnie tam są i żyją godziwie, Znam pary co na turystyku są naście lat brali ślub mają dzieci itd więc myślę ze nie bedzie tak źle. *facepalm*
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.