karina Napisano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 cytuję wpis o którym mowa : Masz mieć mniej niż 21 lat w momencie skierowania petycji do rozpatrzenia, jak najbardziej mogłaś się załapać. Dokładnie o tym pisze Karina, a nie o wieku w chwili rozmowy w ambasadzie. Masz mieć mniej niż 21 lat w momencie skierowania petycji do rozpatrzenia - ? 20 . 19. 18 a teraz -Dokładnie o tym pisze Karina, a nie o wieku w chwili rozmowy w ambasadzie. - 88. 99 .100 Bronienie tego wpisu po tym wszystkim co Pani pisała wcześniej , jest nie poważne Niepowazne pisze sie razem. To tak na marginesie. To co napisalam i ja i Jackie jest prawda i jest jak najbardziej poprawne. Przeczytaj sobie CALY KONTEKST rozmowy a nie wyciagaj poszczegolnych zdan i wyjdzie Ci, ze mowimy o tym samym. Uczepiles sie zdania, ktore wyjales ze srodka rozmowy i chcesz na sile udowodnic, ze ktos sie mylil. Ja nie rozumiem jednego: gdyby moje dziecko mialo taka sytuacje jaka masz Ty to ja bym ziemie i niebo ruszyla, zeby sie czegos dowiedziec, znalezc jakas furtke w prawie itp. A Ty wyklocasz sie ze wszystkimi, podajesz jakies stare artykuly badz nieaktualne przepisy, szukasz zdan wyjetych z kontekstu zeby pokazac, ze niby ktos nie mial racji, narzekasz, ze nikt Ci tutaj nie pomogl, ze to co sie tutaj dowiedziales to bys sie dowiedzial od ludzi na ulicy - po czym nadal tutaj wracasz i piszesz, piszesz, piszesz... o czymkolwiek, byle pisac... Czy Wy nie macie takiego samego wrazenia? Ja, wzorem innych tutaj osob, powiedzialam co mialam powiedziec, wiecej tutaj nie wracam, bo sa jeszcze inne osoby, ktore maja pytania i wypadaloby z nimi porozmawiac. Sly6 albo Jackie - zamknijcie ten temat, bo dyskusja tutaj nic nie wnosi oprocz nieprzyjemnej atmosfery. Wyjaśniała Pani jak wiele dat jest tu istotna a - data złożenia petycji b-data urodzenia zainteresowanej osoby c-data zawiedzenia petycji d-data rozmowy w ambasadzie w sprawie otrzymania GC A teraz spłaszczamy wszystko do daty podczas przyjęcia petycji . W sumie wiek podczas przyjęcia petycji jest istotny , zakładając że zainteresowany ma 1 miesiąc życia , mało prawdopodobne że podczas oczekiwania osiągnie 21 lat. Ale czy na pewno . Bo załóżmy że zmienią się przepisy i zaczną przedzielać te daty takim jak moja córka i znowu urzędy zostaną zalane tymi "niewłaściwymi' petycjami a ci właściwi oddalą się w bliżej nie określoną przyszłość .To pewności nie mamy W sumie wiek przyjecia petycji jest najwazniejszy i od tego sie zaczyna. Reszte - powiedziales, ze masz prawnika, popros aby on Ci wyjasnil co i jak. Milej nocy wszystkim, uciekam pomagac innym, bo mam ze 30 prywatnych wiadomosci do odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 cytuję wpis o którym mowa : Masz mieć mniej niż 21 lat w momencie skierowania petycji do rozpatrzenia, jak najbardziej mogłaś się załapać. Dokładnie o tym pisze Karina, a nie o wieku w chwili rozmowy w ambasadzie. Masz mieć mniej niż 21 lat w momencie skierowania petycji do rozpatrzenia - ? 20 . 19. 18 a teraz -Dokładnie o tym pisze Karina, a nie o wieku w chwili rozmowy w ambasadzie. - 88. 99 .100 Bronienie tego wpisu po tym wszystkim co Pani pisała wcześniej , jest nie poważne Ty tak na serio? Nie ma KOMPLETNIE znaczenia przypadek innej osoby, w momencie gdy chcesz obliczać wiek dziecka dla celów imigracyjnych. Nie ma znaczenia czy sytuacja jest podoba. Priority dates zmianiają się z dnia na dzień, a wiek osób w momencie składania petycj też jest inny. Zgadzam się z Kariną że temat trzeba zamknąć, bo w sumie to już taka gadka o doopie Maryni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.