Skocz do zawartości

Jak Dlugo Sie Czeka Na Gc ?

paola12345

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wypelniene mielismy przez notariusza...i zastanawiam sie po jakim czasie dostane NOA1

Średnio NOA1 dostaje się po tygodniu. BTW - nie wiem kogo masz na myśli przez notariusza...

Napisano

AHA to dareknow 0 mnie pocieszyles... na koniec sierpnia mamy zaplanowane wesele w PL :(:

Średnio NOA1 dostaje się po tygodniu. BTW - nie wiem kogo masz na myśli przez notariusza...

W czwartek minal tydzien od wyslania a ja juz sie martwie:(

Napisano

kzielu zadal pytanie wazne ,kto wypelnial papiery bo to jest tak samo wazne i istotne

jak tam sa bledy to mozesz i dluzej niz 1 rok czekac na rozmowe i GC.

poczytaj to forum w dziale emigracja oraz zielona karta,masz takie tematy jak np co do legalizacji pobytu po slubie z obywatelem.

Napisano

Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, ale...

Paola powinna również wziąć pod uwagę, że robi AOS na wizie turystycznej, więc jeśli wyjedzie, nim dostanie zieloną kartę, to tak jakby porzuciła proces AOS i aby mogła wrócić do USA, to mąż będzie musiał wystąpić o wizę CR1 dla niej,

A jeśli wyjedzie z przesiedzianym dozwolonym czasem, to może mieć bana na wjazd. Wszystko zależy od tego, ile przesiedzi dozwolony termin pobytu.

Napisano

AHA to dareknow 0 mnie pocieszyles... na koniec sierpnia mamy zaplanowane wesele w PL :(:

W czwartek minal tydzien od wyslania a ja juz sie martwie:(

Ktos kto wam wypelnial dokumenty ne powiedzial wam ile to moze potrwac?

BTW, notariusz w Stanach to nie to samo co notariusz w Polsce. Notariusz w Stanach to osoba, ktora TYLKO potwierdza podpis, ktory ktos sklada na dokumentach, nic poza tym. Notariusz nie jest wymagany do jakichkolwiek dokumentow imigracyjnych. Taka osoba nie zna sie na prawie, taka osoba nie studiowala prawa. Po prostu poszlas do polskiej agencji aby zrobili Ci dokumenty, a takie agencje nie maja nic wspolnego z prawnikami. Gdyby mieli to by Ci powiedzieli, ze proces ubiegania sie o green card jest nieco bardziej skomplikowany niz to bylo kiedys. Owszem, zdarzaja sie sprawy, ktore koncza sie w ciagu 2-3 miesiecy, ale wiekszosc toczy sie dluzej. Nie mowic juz o tym, jesli urzad ma jakies pytania badz watpliwosci; jesli nie sa sprawdzone odciski palcow badz zrobiony name check, jesli nie wydrukuja green card w ciagu kilku dni.. Sama mam teraz klienta, ktorego green card - wedle urzedu - byla wydrukowana 27 stycznia. I tyle. Zero dalszych informacji, zero tracking, minelo 2 tygodnie, a request robi sie dopiero po 30 dniach. W jego przypadku to nie ma znaczenia, bo on nigdzie nie wyjezdza, ale jesli Ty masz juz zaplanowane wesele to jest to dosc ryzykowny krok..

Napisano

Wjechalas legalnie,ale przesiedzialas vise,wiec jestes juz nie legalnie w USA.

Minal dopiero tydzien,wiec sie nie martw,Ja dostalam pierwszy list z USCIS po 2 tygodniach,do kazdej aplikacji byla oddzielna kartka o tym,ze otrzymali papiery i byl moj Alien numer.jakas po miesiacu przyszlo wezwanie na odciski.

2 miesiace po odciskach przyszlo kilka kartek,w ktorych bylo napisane co mam doslac,doslalam wszystko,a po miesiacu otrzymalam notatke z informacja o zamknieciu sprawy,ale nie podano powodu.Tak wiec wzielam adwokata,ktory wyslal dokladnie te same papiery co ja,sprawe otworzyli po miesiacu przyslali pozwolenie na prace a po dwoch wezwanie na interwiev.W marcu otrzymalam GC.Wszystko trwalo 9 miesiecy.

tak wiec u Ciebie moze to byc 3 miesiace,a moze i dluzej,nie trzeba sie kierowac tym,ze ktos tam dostal GC szybko,bo zawsze w urzedzie moze sie komus cos nie spodobac,albo komputer popelni balad i wtedy sprawa sie ciagnie.

Trzymam kciuki zeby u was poszlo szybko i gladko.

Napisano

Od 3 mie miesięcy do roku - zależnie od tego jak pójdzie interview i czy wszystkie dokumenty były poprawnie wypełnione.

100% racji. Plus dochodza sprawdzenia odciskow oraz name chceck.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...